Ekonomi

Sigaraların ÖTV oranı ile maktu vergi tutarı yeniden belirlendi

15 Mart 2025 08:45

Sigaraların özel tüketim vergisi (ÖTV) oranı ile maktu vergi tutarında değişikliğe gidilirken ÖTV'nin kompozisyonunda düzenleme yapıldı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla sigaraların ÖTV oranı ile maktu vergi tutarı yeniden belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığından edinilen bilgiye göre, kararla vergi gelirlerinde herhangi bir değişikliğe yol açmayacak şekilde ÖTV'nin kompozisyonunda değişikliğe gidildi.

Bu kapsamda, sigaraların ÖTV oranında indirim yapılırken bu indirimden kaynaklanacak vergi gelirlerindeki azalışı telafi etmek için maktu vergi tutarında artış gerçekleştirildi.

Düzenleme ile sigaranın çarpan etkisi 4,4'ten 3,8'e indirilirken enflasyonla mücadeleye maliye politikası olarak destek verilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Böylece maliyetlerdeki 1 liralık artış nedeniyle sigara fiyatlarında yapılması gereken artış miktarı 4,4 lira değil 3,8 lira oldu.

Bunun enflasyonist etkinin sınırlandırılması amacıyla bütçe hedefiyle uyumlu şekilde atılan maliye politikası adımı olduğu kaydedildi.(AA)

 

 


Hatice (12) ve Resul (13) öyle bir icat yaptı ki…



Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Araçlara alkol kilidi geliyor: Yeni uygulamanın teknik şartları belli oldu

TIKLAYIN | Flash TV'nin kayyımı belli oldu

TIKLAYIN | Spor yazarları Galatasaray-Antalyaspor maçını değerlendirdi: Şampiyonluk yarışında hâlâ psikolojik üstünlüğü elinde tutuyorlar

TIKLAYIN | Celal Şengör'den karanlık İstanbul depremi senaryosu: Yağmalar yaşanacak, ölmeyenler "keşke ölseydim" diyecek

TIKLAYIN | MHP'den Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama

TIKLAYIN | ABD'den 43 ülkelik 'seyahat yasağı' taslak listesi; Afganistan ve Suriye 'kırmızı' listede

TIKLAYIN | Deha dizisinin çekimlerinde kaza; Aras Bulut İynemli ameliyata alındı!