Gündem

Sami Elvan: Mahkemeye atanan heyeti reddediyoruz, taraflı olduğunu düşünüyoruz

"Hâkim Galip Mehmet Perk Gezi Parkı davasında Ali İsmail Korkmaz'ın katilini mağdur saydı, eylemler için 'vandallık' dedi"

28 Ocak 2021 21:11

Gezi Parkı direnişi sırasında polisin gaz fişeği ile başından vurularak yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin davanın 19. duruşması yarın İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Karara doğru yaklaşan dava öncesi Baba Sami Elvan, "Yarın adliyede davamızın peşinde olacağız. Biz adalet arıyoruz. Dostlarımıza da çağrımızdır, yarın bizi yalnız bırakmasınlar. Eğer onlardan güç alırsak biz de daha güçlü oluruz" dedi.

Evrensel'den Meltem Akyol'un haberine göre; davanın tam karar aşamasında mahkeme başkanı Canel Rüzgar, Yargıtay'a atandı. Rüzgar'ın yerine gelen isim Gezi Parkı davasının hakimi Galip Mehmet Perk oldu. Ali İsmail Korkmaz'a son tekmeyi vuran ve suçu kesinleşen polis Mevlüt Saldoğan'ı davaya mağdur olarak kabul eden hâkim olan Perk, Berkin Elvan'a 'terörist' diyen bir tweet'i de beğenmişti.

Sami Elvan: Heyeti reddediyoruz!

Bütün bu adımların davaya açık müdahale olduğunu belirten Berkin Elvan ailesi ise 'adalet' talebiyle bir kez daha Çağlayan'da olacak. Dava öncesi konuşan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Mahkemeye atanan heyeti reddediyoruz, çünkü taraflı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Baba Elvan, "Bir kere yargılama karar aşamasına gelmişken önce mahkeme başkanı görevden alındı, sonra da yerine Gezi Parkı davasına bakan hâkim Galip Mehmet Perk atandı. Perk, Gezi Parkı davasında Ali İsmail Korkmaz'ın katilini mağdur saydı, eylemler için 'vandallık' dedi. Yetmedi oğlumuza 'terörist' paylaşımları beğendi. Şimdi bu başkanın ve heyetin tarafsız olduğunu nasıl düşünelim" ifadesini kullandı.

"Adaleti arıyoruz"

Bütün açık-örtük müdahale girişimlerine rağmen adalet aramaktan vazgeçmediklerini ve vazgeçmeyeceklerini söyleyen Sami Elvan, şunları söyledi:

"Yine de yarın adliyede olacağız, davamızın peşinde olacağız. Eğer mütalaa da çıkarsa sona doğru geliyoruz davada. Bugüne kadar geçen 18 duruşmada adalet talebimizden vazgeçmedik, bütün bu müdahale girişimlerine, yargılamayı germe girişimlerine karşı biz adalet istemeye devam edeceğiz. Biz adalet arıyoruz. Hakimin mahkemenin adil karar vermesini istiyoruz. Biz bu haksızlığımızın giderilmesini talep ediyoruz. Bu haksızlığın da sadece bize yapılan bir haksızlık değil, bütün Türkiye toplumuna yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Bu sadece bizi değil, bütün Türkiye toplumunu ilgilendiren bir davadır."