Gündem

Sağlık Bakanlığı tartışmalı "sezaryen" videosundan vazgeçmiyor: Televizyonda yayınlanması planlanıyor, RTÜK değerlendirecek

09 Ekim 2024 10:52

Sağlık Bakanlığı’nın sezaryenin anormal olarak gösterildiği, bunun için fetüsün konuşturulduğu çok tartışılan “Anneciğim başardık” başlıklı video RTÜK gündemine geliyor. Böylece videonun televizyonlarda zorunlu olarak yayınlanması isteniyor.

Sağlık Bakanlığı 1-7 Ekim Normal Doğum Haftası kapsamında, Cumhurbaşkanlığı’nda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katılımıyla "Normal Doğum Eylem Planı Toplantısı" düzenlemişti.

Fetüs konuşturuldu, sezaryen anormalleştirildi: Sağlık Bakanlığı'nın "normal doğum" videosu tepki çekti

Bakanlık, hafta ve eylem planı kapsamında sosyal medya hesaplarında “Anneciğim Başardık” başlığı ile bir video yayınlamıştı. Çok tartışılan videoda bir fetüs annesiyle konuşturulmuş, konuşma üzerinde sezaryenin anormal olduğu anlatılmıştı.

Videoda, "Normal doğum yapan anneler ile bebekleri arasında ilk andan itibaren sağlıklı bir bağ kurulur. Anne emzirmeye hemen başlayabilir ve günlük hayatına çok kısa zamanda dönebilir. Tıbbi olarak zorunluluk olmadıkça doğal ve sağlıklı olan normal doğumdur" mesajı verilmişti.

Kısa Dalga'dan Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre; Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü’nün önce 3 Ekim’de sosyal medya hesaplarında yayınladığı videoyu televizyonlarda da yayınlanması için RTÜK’e gönderdiği öğrenildi.

RTÜK’ün, Bakanlığın talebini bugünkü toplantıda değerlendirmesi bekleniyor. Böylece tartışılan videonun televizyonlarda zorunlu olarak yayınlanması sağlanacak.