Ekonomi

Rekabet Kurulu onay verdi: Obilet satıldı

28 Ekim 2024 11:54

T24 Ekonomi

Türkiye'nin önde gelen online otobüs ve uçak bileti satış platformu Obilet'in çoğunluk hisseleri Fransız seyahat devi BlaBlaCar’ın sahibi Comuto SA tarafından devralındı.

Rekabet Kurulu, Türkiye'nin önde gelen online otobüs ve uçak bileti satış platformu Obilet'in, Fransız seyahat devi BlaBlaCar’ın sahibi Comuto SA tarafından devralınmasına onay verdi. 2012 yılında kurulan Obilet, yıllık milyonlarca liralık bilet satışı gerçekleştirerek sektörde önemli bir konuma ulaşmıştı.

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Son anket sonuçları açıklandı: AKP 31 Mart'tan sonra ilk kez CHP'yi geçti

TIKLAYIN | Hasan Cemal: PKK'nın şiddet ve terör politikaları barışın yolunu tıkıyor; devletin de demokrasi ve hukuk yolunu tıkamaktan vazgeçmesi lazım

TIKLAYIN | Altında 'makas' kararı: 15 gün kapalı olacak

TIKLAYIN | "Cübbeli"den "Çakıcı ile görüştü, Bahçeli videosunu sildi" iddiasına yanıt: Alaattin ağabey ile rabıta meselelerini konuştuk

TIKLAYIN | İstanbul'da bıçaklı taciz dehşeti kamerada | İki kız kardeşin kapısına dayandı: "Aç kapıyı, annenler evde yok biliyorum, sizi seviyorum"

TIKLAYIN | Takipçilerini dolandırarak 55 milyon dolar para toplayan YouTube fenomeni firarda

TIKLAYIN | Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran peş peşe paylaşımlar yaptı; 45 dakika sonra hepsini sildi

TIKLAYIN | Devlet Tiyatroları’nın hesabı, olmuş size Tamer Karadağlı’nın hesabı

İşlemler sürüyor

Obilet, 2021 yılında rakibi Biletall'ı satın alarak pazardaki gücünü artırmış ve sektördeki lider konumunu sağlamlaştırmıştı. Bu büyümenin ardından Fransa'nın seyahat devi BlaBlaCar, Obilet’in hisselerinin büyük çoğunluğunu devraldı. Rekabet Kurulu, devralmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Obilet Bilişim Sistemleri AŞ hisselerinin tamamının Comuto SA tarafından devralınması işlemi uygun bulundu” ifadelerine yer verdi. Temmuz ayında yapılan başvurunun onaylanmasının ardından satın alma ve devir işlemlerinin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

Satılan hisse oranı paylaşılmadı

Rekabet Kurulu hisselerin tamamının devrine onay verdiğini açıklasa da, Webrazzi'ye konuşan Obilet yetkilileri, satış işleminin yalnızca çoğunluk hisselerini kapsadığını belirtti. Ancak, satılan hisse oranının tam olarak ne kadar olduğu henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

Bu satın almayla birlikte BlaBlaCar, Türkiye pazarındaki varlığını daha da güçlendirirken, Obilet’in sektördeki lider konumunu uluslararası bir marka ile daha da pekiştirmesi bekleniyor.