Gündem

Prof. Dr. Ahmet Ercan bölgede günlerce çalıştı, iki kente deprem uyarısı yaptı: Bu bir intihardır, inanılır gibi değil!

25 Eylül 2024 08:07

T24 Haber Merkezi

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersin ve Adana'da yapılan yüksek katlı binalara tepki göstererek, "Bu bir intihardır, inanılır gibi değil" ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN - Prof. Dr. Naci Görür, Bakan Murat Kurum’a itiraz etti, o illeri uyardı: Beni affedin sayın bakanım ama…!

Birkaç gündür Mersin, Adana bölgesinde incelemelerde bulunan ve bölgeyi depreme karşı uyaran Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X hesabı üzerinden değerlendirmede bulundu.

Prof. Dr. Ercan, dün Mersin'in Mezitli ilçesine bağlı Viranşehir'deki Soli Pompeipolis antik kentinde deprem ile kırık izi araştırması yaptığını söylerken "Eski kent, Mersin değil uzak odaklı başka sarsıntının rezonansıyla yıkılmış olabilir. Çukurova’yı örten 16-21 katlı tüm yapılarda ivedi rezonans ölçümü alınmalı. Durum çok önemli" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin Bahamaları" olarak tanımladığı Mersin'deki yapılaşmaya dikkat çeken Ahmet Ercan, bölgedeki gökdelenlerin jeofiziğe, jeolojiye ve depremlere meydan okuduğunu belirterek, yetkili kurumlara seslendi. Ercan, "Ey yer-yapı denetim kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Afet İşleri; siz bunlara nasıl izin verirsiniz? Yazık bu ülkeye, yazık Çukurova’ya, yazık kişi yaşamına" dedi. 

Mersin ve Adana'daki yapıların deprem bilimi ile jeofizik, statik gerçeklere aykırı olarak, sulu, gevşek toprakta, sıfır mütemadi temel üzerine, yalıtımsız inşa edildiğini açıklayan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bu yapılaşma suçuna kişi yaşamı, deprem için dur de! Bu bir intihardır! İnanılır gibi değil" sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

 


 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?