Spor

Premier Lig'de VAR hataları açıklandı; 23 haftada 13 hata

05 Şubat 2025 10:44

İngiltere Premier Lig'de 23 haftalık periyotta 13 Video Yardımcı Hakem (VAR) hatası yapıldığı duyuruldu.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre Premier Lig'in Önemli Maç Olayları (KMI) paneli, VAR kararları hakkında sezonun 23 haftalık bölümünde 4 yanlış ve 9 kaçırılan VAR müdahalesi saptadı.

Geçen sezon aynı haftaya kadar 20 VAR hatası saptandığı ve bu sezon hatalarda bir düşüş yaşandığı belirtildi.

Premier Lig'de bu sezon şimdiye kadar 239 lig maçında 70 VAR müdahalesi yapıldı.

Yanlış VAR müdahalesi olarak gösterilen bir örnekte, geçen ekim ayında Erik ten Hag'ın Manchester United'ın başındaki son maçında West Ham United lehine VAR müdahalesiyle penaltı verilmesinin yanlış olduğu kaydedildi. West Ham United, 90+2. dakikada bulduğu penaltı golüyle söz konusu karşılaşmayı 2-1 kazanmıştı. (AA)


Yakın bir gelecekte organları yazıcılarda 'basabileceğiz' – Doku mühendisi Ece Öztürk anlatıyor


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Meteoroloji bu illeri saat vererek uyardı: Kuvvetli kar yağışı geliyor!

TIKLAYIN | Son ankette CHP birinci parti çıktı

TIKLAYIN | AKP'li başkandan teğmen paylaşımı: Tayyip Erdoğan en kudretli paşalarınızın hapiste altını bezletti, siz kimsiniz!

TIKLAYIN | Böylesi görülmedi; havalimanında 11 ton yakalandı, el koyuldu!

TIKLAYIN | Günün spor manşetleri

TIKLAYIN |  Dünyanın en yaşlı kadını 122 yaşında hayatını kaybetti