Gündem

Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesinden sonra yeni detaylar ortaya çıktı; zanlı, defalarca adli kontrol şartlarına uymamış

Adalet Bakanlığı yetkilileri, ilgili kurumlarca soruşturmanın sürdüğünü belirtti

24 Eylül 2024 15:38

T24 Haber Merkezi

İstanbul Ümraniye'de olayda, polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldüren Yunus Emre Geçti'nin suç geçmişi ve adli kontrol ihlalleri dikkat çekti. Geçti'nin daha önce 15 kez adli işleme tabi tutulduğu ve beşinde kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiği belirlendi. Ayrıca, üç ay süreyle haftada iki gün imza atması gereken adli kontrol şartını ihlal ettiği ve bu durumun polis tarafından savcılığa bildirilmediği ortaya çıktı.

TIKLAYIN - Ümraniye'de operasyon sırasında silahlı saldırı: Bir kadın polis şehit oldu, bir polis ile saldırganın annesi yaralandı

NTV'nin aktardığına göre, Ümraniye Dudullu Polis Merkezi'nde motosiklet hırsızlığı suçu nedeniyle gözaltına alınan Geçti, firar etti ve bu süreçte 27 yaşındaki Şeyda Yılmaz'ı öldürdü. Olayın ardından yapılan incelemelerde, zanlının "Kasten yaralama", "Gasp", "Cinsel taciz", ve "Çocuğa cinsel istismar" gibi çeşitli suçlardan toplam 26 kaydının olduğu tespit edildi.

Olay günü Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yaşanan çatışmada, Geçti'nin polis memuru ve çevredeki sivilleri hedef alarak ateş açtığı, bu sırada Şeyda Yılmaz'ın da karşılık verdiği ancak ağır yaralanarak hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Yaralılar arasında başka bir polis memuru ve şüphelinin annesi de yer aldı.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, adli kontrol şartının yerine getirilmemesinin ve bu durumun savcılığa bildirilmemesinin ciddi sonuçlar doğurduğunu ve ilgili kurumlarca soruşturmanın sürdüğünü belirtti.


Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?