OECD, Türkiye için 2025 yılı büyüme beklentisini yüzde 2,6'dan yüzde 3,1'e yükseltirken; yıl sonu enflasyon beklentisini ise, yüzde 30,7'den yüzde 31,4'e çıkardı.
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), "Ekonomik Görünüm" raporunu yayımladı.
OECD'nin raporuna göre, Türkiye'nin 2025 yılı için enflasyon ve büyüme tahmini yükseltildi. OECD, Türkiye için büyüme beklentisini yüzde 2,6'dan yüzde 3,1'e çıkardı.
Ekonomik büyüme beklentisini yükselten OECD, Türkiye için 2025 yılı enflasyon tahminini yüzde 30,7'den yüzde 31,4' yükseltti.
Bu yıl için büyüme beklentilerini yukarı yönlü revize eden OECD, Türkiye'nini 2026 yılındaki büyüme beklentisini yüzde 4'ten yüzde 3,9'a indirdi. Enflasyon tahmini ise yüzde 17,2'den yüzde 17,3'e çıktı.
“Maddenin doğasının algılarımızla çelişiyor gibi görünmesi insanları rahatsız ediyor” |
Günün öne çıkan haberleri...TIKLAYIN - Donald Trump, yarın Putin'le görüşeceğini açıkladı TIKLAYIN - THY çalışanı uçağın bagaj bölümünde unutuldu, donmak üzereyken bulundu! TIKLAYIN - Kulis: AKP’nin Ekrem-Mansur denklemi ve 4 aşamalı planı TIKLAYIN - Kocaeli'deki fabrikada toplu iş sözleşmesi; en düşük işçi maaşı 100 bin TL'yi geçti! TIKLAYIN - Spor yazarları, Fenerbahçe-Samsunspor maçını yorumladı: "Şampiyonluğa veda maçı..." TIKLAYIN - CHP’nin ön seçim sandıkları Yüksek Seçim Kurulu’ndan |