Gündem

NATO'daki 'gerilimi düşürme' görüşmeleri kesildi; MSB: Yunanistan toplantılara katılmadı

03 Aralık 2020 16:51

Türkiye ve Yunanistan arasında gerilimin azaltılması için NATO nezdinde devam eden görüşme trafiği kesildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan'ın toplantılara katılmama kararı nedeniyle görüşmelerin kesildiğini açıkladı.

Doğu Akdeniz'de ayrıştırma tedbirlerine yönelik teknik detayların belirlenmesi için Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında 30 Kasım'da NATO Karargahı'nda yapılması planlanan teknik görüşmenin Yunanistan heyetinin katılmaması nedeniyle gerçekleştirilemediği ortaya çıktı.

MSB, "Doğu Akdeniz'de ayrıştırma tedbirlerine yönelik teknik detayların belirlenmesi için Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında Kasım ayı sonunda NATO Karargahı'nda yapılması planlanan teknik görüşmenin, Yunanistan heyetinin katılmaması nedeniyle gerçekleştirilemediğini" açıkladı.

Açıklamada, ilki 3 Eylül'de olmak üzere bugüne kadar altı toplantının yapıldığı, son toplantının ise Yunanistan'ın katılmaması nedeniyle gerçekleşmediği belirtildi.

Açıklamada, "NATO Karargahı'ndaki toplantılar sonucunda genel çerçeveyi belirleyen 'Teknik Düzenlemeler Metni' 1 Ekim'de her iki ülkenin onayı ile kabul edilmişti" denildi.