Seçim 2024

Murat Yetkin: Erdoğan’ın “Rüya, kendine gel” azarı çok şey anlatıyor

"Bahçeli’nin, her bir yaşını temsil eden 70 gül göndermesi Erdoğan’ın asabını bir nebze yatıştırmıştır"

27 Şubat 2024 12:03

Gazeteci - yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın A Haber muhabiri Rüya Akkuş'a, "Rüya kendine gel" ve dünkü "sirk cambazları" açıklamalarına ilişkin olarak, "Hem Yeniden Refah hem Saadet’ten gelen bu çıkışların Erdoğan’ın asabını bozduğu izlenimi var." görüşünü aktardı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ortaya attığı ve Necmettin Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz'ün doğruladığı iddiayı hatırlatan Yetkin, bugünkü yazısında özetle şu ifadeleri kullandı: 

"Erdoğan’ın rahatsızlığının derecesini gösteren bu asabiyet Yeniden Refah’la pazarlıklar sırasında başlamıştı. Ancak Efkan Ala ve Ali İhsan Yavuz tarafından yürütülen görüşmelerin kesilmesi ardından Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan’ın aday listelerinin YSK’ya verilmesine saatler kala YetkinReport’a hangi il ve ilçe adaylıklarını alamadıkları için görüşmeyi kestiklerini söylemesi asabiyeti arttırmıştı.

Bahçeli’nin, her bir yaşını temsil eden 70 gül göndermesi Erdoğan’ın asabını bir nebze yatıştırmıştır. Bahçeli daha önce de Erdoğan’ın yeni yılını 99 beyaz gül ile tebrik etmiş, o da Bahçeli’nin 1 Ocak’taki doğum günü şerefine Üç Hilal kremalı pasta yaptırmıştı. Nereden, nereye? Biz zamanların amansız Erdoğan muhalifi Bahçeli’den düşman çatlatan Erdoğan muhabbetine. Bu muhabbetin ekonomide içinden çıkılmayan bir mali kriz, idare ve yargıda artan tarikat, cemaat, ocak etkisi, siyasette “laik, demokratik, sosyal hukuk devletinden” uzaklaşma ve basın ile muhalefetin sesini kesme gibi sonuçları da olduğunu da söylemek de gerekiyor." 

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...


Ne olmuştu?

Karamollaoğlu şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Erbakan Hoca, 2006 yılında hapse mahkum olduğunda Tayyip Erdoğan polisle evini kuşattırdı. Hapse attırmak için büyük bir gayretin içine girdi. Çünkü mahkum olmuştu. Evinden alacak... Hocamızı ilzam etmek için, kötü göstermek için hapse attıracaktı. Evi kuşatıldı. O zaman Allah rahmet eylesin Hasan Kalyoncu, bizim Gaziantep eski il başkanımız. AK Parti'nin kuruluşunda da yer almıştı. Tayyip Erdoğan'a gitti. 'Eğer Erbakan'ı tutuklarsan burayı senin başına yıkarım. Ben siyaseten seni yaşatmam' dedi. Onun üzerine Tayyip Bey ev hapsine çevrilmesini sağladı. Ve arkasından da Abdullah Gül Bey Cumhurbaşkanı olduktan sonra Erbakan Hocamızın affını kendisi gerçekleştirdi. Yani Erbakan Hoca siyasi hayata Abdullah Gül'ün bu affıyla dönebildi. Arkasından 2010 yılındaki seçimlerde Saadet Partisi'nin Genel Başkanı oldu."

TIKLAYIN - Karamollaoğlu: Erbakan Hoca, hapse mahkûm olduğunda Tayyip Erdoğan polisle evini kuşattırdı

"Milli Görüş" ve Refah Partisi'nin kurucusu Necmettin Erbakan'ın damadı ve Yeniden Refah'ın İBB Başkan adayı Mehmet Altınöz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Erdoğan, Erbakan'ın evini polis ile kuşattırdı" iddiasını doğruladı. Altınöz, "Sayın Erdoğan'ın o dönemde yapmış oldukları evet doğru" demişti.

TIKLAYIN - Necmettin Erbakan’ın damadı Altınöz, Karamollaoğlu'nun "Tayyip Erdoğan, Erbakan Hoca'nın polisle evini kuşattırdı" iddiasını doğruladı


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti'den ayrılıp da bu partinin gölgesinde korsan siyaset yapmaya kalkana da kimse kusura bakmasın 'eyvallah' etmeyiz" demişti.

TIKLAYIN - Erdoğan'dan "sirk cambazları" çıkışı: AK Parti'den ayrılıp bu partinin gölgesinde korsan siyaset yapmaya kalkana 'eyvallah' etmeyiz


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber muhabiri Rüya Akkuş'un Yeniden Refah Partisi'yle ilgili sorusuna tepki göstererek, "Kendine gel" demişti.