Gündem

Murat Yetkin: Bir bardak suda Üçüncü Madde fırtınası, sadece gündem saptırma değil

14 Ekim 2024 10:46

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesinin değişmesi gerektiğine yönelik sözlerine başta CHP lideri Özgür Özel ve muhalefet partilerinin tepki gösterdiğini belirterek, "Erdoğan’ın Hukuk Başdanışmanı Mehmet Uçum Türkiye Cumhuriyeti devletinin 'ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü' ifadesinin tartışmaya açılmasının 'hem yersiz hem sorunlu' olduğunu yazdı X hesabında. İlk dört maddenin diğer esasları gibi bu konu da tartışma dışıydı.

Hemen arkasından Kurtulmuş, Cenevre’deki Türk derneklerini ziyaretinde, konuşmasında 'Üçüncü Madde ile ilgili bir şey geçmediğini' söyledi; bu bir algı operasyonuydu" diye yazdı.

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Selvi: Kabine'de hangi bakanlar değişecek?

TIKLAYIN | Hizbullah, İsrail’e yönelik saldırıyı İran İHA’sı ile gerçekleştirdi: Genelkurmay Başkanı Halevi, öldü mü?

TIKLAYIN | Torba yasa teklifinin detayları belli oldu: Kredi kartı iptal edilse de savunma payına iade yok

TIKLAYIN | AKP kurucusu Hüseyin Çelik'ten Numan Kurtulmuş'a: Arkadaşlarını satarak AKP'ye yamanmış; ayar verildi, sonra çark!

TIKLAYIN | Nuray Babacan’ın kulisi: İşte gideceği konuşulan AKP’li isimler

TIKLAYIN | Arda Güler listede ilk 3'te; işte dünyanın en çok kazanan 10 genç sporcusu

TIKLAYIN | Bankalar "limit düşürme başvurularına" çözüm arıyor: Bir banka, müşterilerin ödeyeceği 750 TL katkı payını kendisi ödeyecek

Numan Kurtulmuş'un bu sözleri, adı vergi olmayan vergi kesintisi için AKP tarafından yapılan tekliften sonra geldiğine dikkat çeken Yetkin, "Siyaset algı işidir. Kredi kartlarından, gayrı menkul ve araç alım satımından, hatta elektronik saat alımından Savunma Sanayi Destekleme Fonuna pay kesileceğini tam da TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in gözünü Türkiye’ye diktiği sözleri ardından söyledi. Böylece, buna karşı çıkanlara “Vatan savunmasına mı karşısın?” türünden bel altı saldırılacağı belli olduğu halde, yurttaşlar da iki ile ikiyi kendilerince toplayıp sırf adı vergi olmayan bu vergiyi dayatmak için gözlerinin İsrail’le korkutulmak istendiği sonucuna vardı.

Zaten ona inanan da pek çıkmamıştı; kimsenin aklı komşularına zorbalığı hak gören İsrail’in tutup Türkiye’ye saldırmak isteyeceğini kesmemiş, doğru ya da yanlış bunu hükümetin gündem saptırma girişimi olarak algılamıştı. Şimdi dönüp dolaşıp Anayasa tartışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...