Ekonomi

Mondi Turkey, Adana Batı Fabrikası'nın kapatılması nedeniyle toplam 83 çalışanın iş akdine son verecek

26 Aralık 2022 20:38

Mondi Turkey'den KAP'a yapılan açıklamada Adana Batı Fabrikası'nın sektörde rekabet edebilecek seviyede olmadığı gerekçesiyle kapatılması kararı alındığı belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada 83 kişinin işten çıkarılacağı kaydedildi. 

Mondi Turkey, mevcut üretim verimliliği ile sektörde faaliyet göstermekte olan diğer işletmeler ile başarılı bir şekilde rekabet edebilecek seviyede olmadığı, teknik donanımının ve halihazırdaki sipariş rakamları ve niteliği itibariyle ihtiyaç duyulan yatırımların yapılması için uygun olmadığı değerlendirmesiyle Adana Batı Fabrikası’nın kapatılması kararı aldı.

Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Adana’da bulunan iki kutu fabrikamız detaylı bir şekilde analiz edildiğinde şirket için daha kârlı, verimli ve faydalı olacak bir yapıya geçiş kararı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre Adana Doğru Fabrikası, Adana Batı Fabrikası müşterilerine de hizmet verecek.

 83 işçi işten çıkarılacak 

Dünya gazetesinde yer alan habere göre Mondi Turkey, Adana Batı Fabrikası'nda faaliyetlerin durdurulmasının şirketin toplam satışları üzerinde önemli bir etkisi bulunmayacağı değerlendirmesini yaparken Fabrikası'nın kapatılması nedeniyle toplam 83 çalışanın iş akdine son verileceği bilgisini de paylaştı. Ayrıca, “Adana Batı Fabrikası'nın kapatılmasından etkilenen tüm çalışanlar için çeşitli planlar üzerinde çalışılmaktadır; bu planlar çalışanlarımıza tek tek bildirilecektir. Açıklama tarihi itibariyle iş akdine son verilecek çalışanlara ödenmesi planlanan kıdem ve ihbar tazminatı toplamı 16.741.000 TL olup bu rakam 2023 yılı kıdem tazminatı tavanının ve 2023 yılı ücret artışlarının belirlenmesinden sonra revize edilecektir” bilgisine de yer verildi.