Gündem

Mobbinge uğradı, işten ayrıldı, belediye başkanı olarak döndü

Zekiye Tekin Pazaryeri Belediye Başkanlığı'nı bağımsız aday olarak kazandı

02 Nisan 2019 12:34
Candan Yıldız

Zekiye Tekin, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ın mobbingi sonucu işi bırakmak zorunda kalan bir isim. 31 Mart seçimlerine bağımsız aday olarak katıldı ve 600 oy farkla belediye başkanlığını kazandı. T24'e konuşan Zekiye Tekin "kadınların çok şey yapabileceğini göstermek istedim" diyor.

Bilecik-Pazaryeri 6 bin 600 nüfuslu küçük bir ilçe. 4592 seçmenin olduğu ilçede 2700 kadın seçmen var. Zekiye Tekin en fazla kadınlardan ve yaşlı erkeklerden destek aldığını söylüyor.  

Pazaryeri'nde doğup büyüyen Zekiye Tekin 15 yıl boyunca belediyede çalışmış, son 10 yılda AKP'li başkan Muzaffer Yalçın'ın özel kalemi olarak görev yapmış. Belediye başkanının "Belediye meclis üyesinin kızı ile çalışmak istiyorum, seni AK Masa'ya alacağız" sözleri üzerine görevinden ayrılmış. 

"Kenara atılmıştım, bir kadın olarak dik durabilirim, bir kadın olarak neler yapabileceğimi gösterebilirim" sözleriyle anlatıyor adaylık kararını.

İlk önce AK Parti'den aday adayı oluyor. Ancak "Bir kadın olarak sesimi duyuramayınca" bağımsız aday olmaya karar veriyor. Tekin o günleri şöyle anlatıyor:

"Oysa temayül yoklamalarında ben çıkıyordum. Bunun üzerine bağımsız aday olmaya karar verdim. İyi ki bağımsız olmuşum. Siyaset üstü bir pozisyonda olmak, bütün siyasi görüşlerin belediye başkanı olmak önemli." 

Muhafazakâr bir ilçe olmasına rağmen kahvehaneleri gezmiş, 15 yıllık belediyecilik deneyimiyle her kesimden insanla ilişki kurmuş kampanya boyunca. 

"Erkeklerden de çok destek aldım" diyen Zekiye Tekin, kadınlardan, 'kadının fendi erkeği yendi' cümlesi duyduğunu da ekliyor. 

Mobbing nedeniyle işinden ayrılmasına neden olan eski belediye başkanı Muzaffer Yalçın'ın kendisini aramadığını söyleyen Tekin, "AK Parti teşkilatından geldiler, tebriklerini sundular" diyor.  

Zekiye Tekin görevine başladı. Mazbatasını almayı bekliyor. "Kadın dayanışma merkezleri kurmak, kadınlarla üretim kooperatifleri oluşturmak, genç nüfusun göçünü önlemek için 'bacasız fabrika' projelerini hayata geçirmek, gençlik çalıştayları düzenlemek " önüne koyduğu hedefler.