Gündem

Miraç Kandili ne zaman 2023? Miraç Kandili ayın kaçına denk geliyor? 2023 Kandil günleri

Üç ayların başlamasının ardından, yılın ilk kandili olan Regaib Kandili, 26 Ocak 2023 tarihinde idrak edildi. Diyanet tarafından yayımlanan takvime göre yılın ikinci kandili olan Miraç Kandili ise şubat ayında gerçekleştirilecek. Peki, Miraç Kandili ne zaman 2023? Miraç Kandili ayın kaçına denk geliyor? 2023 Kandil günleri

14 Şubat 2023 10:07

Üç ayların başlamasının ardından, yılın ilk kandili olan Regaip Kandili, 26 Ocak'ta idrak edildi. Diyanet'in Dini Günler Takvimi'ne göre yılın ikinci kandili olan Miraç Kandili, şubatta idrak edilecek. Miraç Kandili, 23 Ocak'ta başlayan "üç aylar"ın ilki olan Receb ayının 27. gecesine denk geliyor. Vatandaşlar, Miraç Kandili ile ilgili detayları merak ederek konuyla ilgili araştırmalar yaptı. Peki, Miraç Kandili ne zaman 2023? Miraç Kandili ayın kaçına denk geliyor? 2023 Kandil günleri: 

Miraç ve diğer Kandil günleri

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili'nin 17 Şubat'ta ve "ramazanın müjdecisi" kabul edilen Berat Kandili'nin 6 Mart'ta idrak edilmesinin ardından Müslümanlarca, "on bir ayın sultanı" olarak tanımlanan ramazan, 23 Mart'ta başlayacak.

Kur'an-ı Kerim'de, "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 17 Nisan'da idrak edilecek ve Müslümanlar 21 Nisan'da Ramazan Bayramı'nı karşılayacak.

Miraç Kandili ne zaman 2023?

Miraç Kandili 17 Şubat Cuma günü, Berat Kandili ise 6 Mart Pazartesi günü idrak edilecek.

Ramazan ayı ise 23 Mart'ta başlayacak.

Miraç Kandili nedir?

Miraç, İslam dininde ve mitolojik anlatımlarında, Hz. Muhammed'in göğe yükselip, Allah ve öte âlemleri ile görüp geriye döndüğü rivayetlerine verilen isimdir. Rivayetler; İslam dini peygamberi Hz. Muhammed'in kalbinin temizlenmesi, Burak ve Cebrail eşliğinde Mescid-i Aksa'ya gidiş (isra), Burak'ı bağlayıp peygamberlere namaz kıldırma, muallak taşından göğe yükselme, Allah ile konuşmalar, gök katlarında diğer peygamberler ile diyaloglar, cennet ve cehennemi görme ve geri dönme gibi bölümlerden oluşur.

2023 Dini Günler Listesi

23 Ocak PAZARTESİ: ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI

26 Ocak PERŞEMBE: REGAİB KANDİLİ

17 Şubat CUMA: MİRAC KANDİLİ

6 Mart PAZARTESİ:  BERAT KANDİLİ

23 Mart PERŞEMBE: RAMAZAN BAŞLANGICI

17 Nisan PAZARTESİ: KADİR GECESİ

20 Nisan PERŞEMBE: AREFE

21 Nisan CUMA: RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)

22 Nisan CUMARTESİ: RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)

23 Nisan PAZAR: RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)

27 Haziran SALI: AREFE

28 Haziran ÇARŞAMBA: KURBAN BAYRAMI (1.Gün)

29 Haziran PERŞEMBE: KURBAN BAYRAMI (2.Gün)

30 Haziran CUMA: KURBAN BAYRAMI (3.Gün)

1 Temmuz CUMARTESİ: KURBAN BAYRAMI (4.Gün)

19 Temmuz ÇARŞAMBA: HİCRİ YILBAŞI

28 Temmuz CUMA: AŞURE GÜNÜ

26 Eylül SALI: MEVLİD KANDİLİ