Gündem

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den kendisine "İstediği kadar anırsın" diyen kişiye yanıt

25 Eylül 2024 11:48

T24 Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kendisi hakkında "Yusuf Tekin istediği kadar anırsın Gazze diye" yazılı bir paylaşımda bulunan öğretmenin özür dilemesi üzerine, "Estağfirullah hocam. Hepimiz insanız" yanıtını verdi.

Öğretmen olduğu öne sürülen bir kullanıcı sosyal medya platformu X'ten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e tepki göstererek, "Yusuf Tekin istediği kadar anırsın Gazze diye. Ben öğretmenim. Çanakkale kısmını anlatırım. O kadar..." ifadelerini kullandı.

Paylaşımın sosyal medyada gündem olmasının ardından söz konusu kullanıcı Tekin'den özür dileyen başka bir paylaşım yaptı.

Özrü alıntılayan Tekin ise, "Estağfirullah hocam. Hepimiz insanız. Allah yolunuzu açık etsin, yardımcınız olsun..." şeklinde karşılık verdi.

Tekin'in yanıtından sonra 'öğretmenin' hesabını kapatması dikkatleri çekti.

Açılış dersi olarak kabul edilmişti

Milli Eğitim Bakanlığı, 9 Eylül'de başlayan yeni eğitim-öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersiyle eğitime başlanmasına karar verilmişti. 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?