Gündem

Meteoroloji'den İstanbul için sağanak uyarısı, hava sıcaklığı birden düşecek

Hafta sonu hava mevsim normellerinde seyredecek

05 Ekim 2024 08:18

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi için önemli bir uyarıda bulunuldu. 7 Ekim tarihinden itibaren Marmara'da etkili olması beklenen sağanak ile birlikte İstanbul'da sıcaklık 23 dereceye kadar düşecek.

Meteoroloji, 5- 6 Ekim tahminlerini il il açıkladı. Önümüzdeki günleri işaret ederek İstanbul dahil Marmara Bölgesi'ni ilgilendiren önemli bir uyarıda bulundu ve dikkatli olunmasını istedi.

5 Ekim 2024 tahminlerine göre yurt genelinde sağanak beklenmiyor ancak Meteoroloji gün verdi, İstanbul dahil birçok kenti uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; bugün ülke genelinde yağış beklenmiyor. Yurdun batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı ülke genelinde 1-3 derece artacak, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu, doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

İstanbullular pazartesi dikkat! 

Hafta sonu mevsim normallerinde ve açık seyredecek olan hava sıcaklıklar Pazartesi günü düşüşe geçecek.

Marmara'da etkili olması beklenen sağanak ile birlikte İstanbul'da sıcaklık 23 dereceye kadar düşecek. Yağmur Marmara, Ege'nin kuzeyi ve Batı Karadeniz'de görülecek. Salı günü ise etkisini kaybedecek.

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye