Mesut Özil'in Alman milli futbol takımından ırkçılık suçlamasıyla ayrılmasının ardından, sosyal medyada ırkçılık tartışmaları hız kazandı. Binlerce kullanıcı Twitter üzerinden #MeTwo etiketiyle gündelik hayatta karşılaştıkları ırkçı davranışları paylaşıyor.
#MeTwo etiketi Almanya'da trend olurken, birçok ünlü isim ve politikacı da attıkları tweetlerle harekete destek verdi. Harekete destek veren politikacılardan bazılarının paylaşımları şöyle:
- Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas:
"Almanya'da ırkçılığın artık bir problem teşkil etmediğini düşünen varsa ona #MeTwo tweet'lerini okumasını tavsiye ederim. Bu kadar çok insanın sesini yükseltmesi hem etkileyici hem de acı verici".
Maas kampanyaya da destek çağrısı yaptı: "Sesimizi onlarla birlikte yükseltelim: Irkçılığa karşı her zaman, her yerde".
- Sol Parti Meclis Grup Başkanvekili Sevim Dağdelen:
İlk görev dönemimde Federal Meclis İçişleri Komisyonu'ndan Reinhard Grindel ile bazı görüş ayrılıkları yaşadık. Her ikimiz de partimizin meclis grubunun uyum politikaları sözcülüğünü yürütüyorduk. Bana şöyle demişti: 'Başarılamamış uyumun bir örneğisiniz' #Metwo"
- Yeşiller partisi eski milletvekili Özcan Mutlu:
"Federal Meclis'ten bir delegasyonla Güney Afrika seyahati dönüşü. Frankfurt'taki pasaport kontrolü sırasında memur, Federal Meclis üyesi olarak sahip olduğum diplomatik pasaportu nereden aldığımı soruyor. Arkamdaki diğer Federal Meclis üyesi arkadaşlar memura haddini bildiriyor #MeTwo"
Gazeteciler ve basın mensupları da katıldı
#MeTwo etiketiyle Çarşamba gününden bu yana on binlerce tweet paylaşıldı. Bunlar arasında gazeteciler ve basın mensupları da var.
Der Spiegel dergisi muhabiri Hasnain Kazim:
"Tıklım tıklım dolu otobüsteki tek beyaz olmayan bensem, otobüse bir polis biner ve tek kimliğini göstermek zorunda olan ben olurum. #MeTwo".
"- Nerelisiniz?
- Gummersbach.
- Hayır, aslen nerelisiniz?
- Gummersbach.
- Hayır, anneniz babanız nereli?
- Gummersbach.
- Peki ya büyükanneniz ve büyükbabanız?
- Gummersbach. #MeTwo".