Gündem

Mehmet Tezkan: 'AKP Türkiye'sine son noktayı, suç makinaları, şaşalı hayatlar, çocuk cinayetleri, rantçılar ve suskun milletvekilleri koydu

Tezkan, Yolsuzluk ve rüşvetin arttığı, hukukun ve akademik düzeyin gerilediği bir Türkiye tablosu çizdi

26 Eylül 2024 09:51

T24 Haber Merkezi

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, uyuşturucu bağımlısı suç makinelerinin, şaşalı hayatlar süren çiftlerin, masum çocukların katledilmesinin, haksız kazanç peşinde koşan rantçıların ve bütün bunlara sessiz kalan milletvekillerinin, AKP'nin Türkiye'sinde son perdeyi kapatan unsurlar olduğunu söyledi.

Mehmet Tezkan, AKP'nin 2002 yılında yüzde 34,4 oy oranıyla iktidara gelmesinden başlayarak, parti ve Türkiye'nin geçirdiği dönüşümleri anlattı. 2007 seçimlerinde oy oranının yüzde 47'ye çıkmasıyla, AKP'nin yargı ve ordu üzerindeki kontrolünü artırarak, FETÖ yapılanmalarıyla işbirliği yaparak kurumları ele geçirdiğini belirtti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından olağanüstü hal ile yürütmeye tam yetki verilerek, ülkenin yönetim biçiminin değiştirildiğini ifade etti.

Tezkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'nin ülkeyi yönetme biçimini, dini eğitimin okullarda yaygınlaştırılması, Diyanet'in güçlendirilmesi ve göçmenlerle demografik yapıyı değiştirme çabaları üzerinden eleştirdi. Yolsuzluk ve rüşvetin arttığı, hukukun ve akademik düzeyin gerilediği bir Türkiye tablosu çizdi.

Son olarak, "AKP Türkiyesi"nin sonunun çarpık ilişkiler, tarikat ve cemaatlerin etkisi altında gerçekleşen trajik olaylarla geldiğini, bu durumun toplumsal ve siyasal çöküşü simgelediğini vurguladı. Yeni Akit gazetesinin bile ülkedeki suç oranlarındaki artışa isyan ettiğini belirterek, AKP döneminin toplumsal ve siyasal yapısının çürümesini eleştirdi.

"AKP Türkiyesi’nin sonu!" başlıklı yazının tamamını okumak için tıklayın.


"Mustafa Kemal çağırdı, geldik"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele