T24 Haber Merkezi
İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Medyaradar'a getirilen erişim engelinin ardından 30 Temmuz’da Turkuvaz Medya avukatları mahkemeye başvurarak sitenin tamamen kapatılmasını istedi.
Turkuaz Medya'nın başvurusu üzerine Medyaradar'a erişim engeli getirildi
Medyaradar.com internet sitesine Turkuaz Medya’nın başvurusu üzerine erişim engeli getirildi. Kararın gerekçesinin, “Ekran Kedisi” adlı köşede 19 Temmuz'da yayımlanan yazının “Turkuvaz Medya'nın içi boşaldı!” ara başlıklı bölüm olduğu öğrenildi. Ancak T24’ün Medyaradar yönetiminden edindiği bilgiye göre, karara 23 Haziran'da yayımlanan "Turkuvaz Medya'nın Youtube kanalları çalındı" haberine getirilen erişim engeline dayanak gösterildi. Medyaradar sitesi söz konusu haberi 27 Haziran'da erişimden kaldırmasına rağmen, sitenin tamamına erişim engellenmesi kararı alındı.
T24'ün ulaştığı bilgiye göre, "Ekran Kedisi" adlı köşede, "Turkuaz Medya grubundan maaşların yetersizliği dolayısıyla ayrılmalarının yaşandığı" iddiasının aktarıldığı yazı için içerik kaldırma kararı alındı. Ancak söz konusu karar ne Medyaradar'ın ne yöneticilerinin ne de servis sağlayıcılarına iletilmedi. Kararın tebliğ edilmemesi üzerine kaldırılmayan içerik için Turkuaz Medya, bu kez sitenin kapatılmasına yönelik Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuruda bulundu. Dün yapılan başvuruda bugün Medyaradar için kapatma kararı verildi.
Turkuaz Medya bu kez de Medyaradar'ın tamamen kapatılması istemiyle mahkemeye başvurdu. Medyaradar'dan konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:
"Biliyorsunuz; siteniz Medyaradar, bir hafta önce İcra Kurulu Başkanlığı'nı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak'ın yaptığı Turkuvaz Medya Grubu tarafından erişime kapattırıldı. Gerekçesi ise bir hayli ilginç: Medyaradar’da 23 Haziran 2024 tarihinde diğer bazı internet siteleriyle birlikte bir haber yer aldı. “Turkuvaz Medya Grubu’nun Youtube kanalları çalındı” başlıklı bu haber doğru muydu? Evet… Gerçek miydi? Evet… Buna rağmen habere 27 Haziran’da erişimin engellenmesi kararı alındı. Medyaradar yönetimi yasalara uydu ve bu kararı anında uygulamaya koydu.
Aradan bir aydan fazla bir zaman geçtikten sonra yani 30 Temmuz’da Turkuvaz Medya avukatları mahkemeye başvurdu. Sitemizin künyesinde Genel Yayın Yönetmeni’nin, Haber Merkezi editörünün, Hukuk Müşavirimizin isimleri, mail adresleri ve telefonları bulunduğu halde, bize ulaşamadıklarını, erişim engelleme kararını uygulatamadıklarını iddia ettiler. Bu gerekçeyle “sitenin tamamen kapatılması” kararı verilmesini talep ettiler. Yani avukatlar gerçek dışı beyanla talepte bulundular.
Başımıza gelen hukuk skandalı bununla sınırlı kalmadı, kararı verecek olan hakim, bilgisayarından haberin linkinin erişime kapalı olup olmadığına bile bakmaya gerek duymadı. Haksız ve hukuksuz kararına, erişime kapatmaya konu olan haber linkini de yazdırmadı."
Tamamını okumak için tıklayın.