Gündem

Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Sözlü Tarih Projesi’nin açılışı, 29 Eylül'de Köln’de yapılacak

26 Eylül 2024 20:53

T24 Haber Merkezi

Sivas’ta 31 yıl önce yaşanan Madımak Katliamı’nı unutturmamak ve bu konudaki gerçekleri geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla kurulan Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Sözlü Tarih Projesi’nin açılışı, 29 Eylül Pazar günü Köln’de yapılacak. Projenin yapımcılığını üstlenen Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), etkinliği Köln Belediyesi’nde düzenleyecek.

Projenin açılışı öncesinde, 27 Eylül Cuma günü "Madımak Katliamı Belgesel Filmi ve Aleviler" başlıklı bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıda AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Aslan ve Eylem Şen konuşmacı olarak yer alacak. Etkinlik, Köln’deki AKM – Cemevi’nde saat 19.00’da başlayacak.

AABK’dan yapılan açıklamada, Madımak Katliamı Hafıza Merkezi’nin, katliam karşısında ulusal ve uluslararası düzeyde farkındalık yaratmayı amaçladığı vurgulandı. Merkez, dijital kütüphane, sanal müze, belgesel ve sözlü tarih görüşmeleri gibi bileşenlerden oluşuyor. Projenin amacı ise, hakikatin toplumsal hafızada yer edinmesi ve unutturmamak için mücadeleyi yükseltmek olarak tanımlanıyor.

29 Eylül’de düzenlenecek etkinlik programı şöyle:

14.00: Sanal Müze’nin anlatıldığı “Unutulmayan” isimli animasyon filmi izleyicilere sunulacak.
15.00: Madımak Katliamı Hafıza Merkezi projesinin Dijital Kütüphane, Sanal Müze ve belgesel bölümleri interaktif sunumla tanıtılacak.
16.00: Sözlü Tarih bölümü, projenin koordinatörleri tarafından interaktif bir sunumla tanıtılacak ve açılışı yapılacak.

 

"Mustafa Kemal çağırdı, geldik"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele