Spor

L’etape By Tour de France Uluslararası Bisiklet Yarışı dolayısıyla İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

Yarış 109 kilometrelik uzun parkur, 59 kilometrelik kısa parkur ve 10 kilometrelik Aile Sürüşü'nden oluşacak

17 Ekim 2024 09:57

T24 Spor

L’etape By Tour de France Uluslararası Bisiklet Yarışı Amatör Serisi, Türkiye’de ilk kez 20 Ekim Pazar günü düzenlenecek. Etkinlik dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve TEM Otoyolu’nun bir kısmı 06.00-10.00, Beykoz’daki bazı yollar ise 05.30-13.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak.

İstanbul, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek dünyanın en büyük bisiklet organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacak. L’etape By Tour de France Uluslararası Bisiklet Yarışı Amatör Serisi, 20 Ekim Pazar günü 60 ülkeden 3 bin sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. 19 Ekim Pazar günü 10.00 – 18.00 saatleri arasında Küçüksu Kasrı önünde yarış öncesi sahne şovları ve marka etkinlikleri düzenlenecek. 

20 Ekim 2024 Pazar günü saat 08.00’de Küçüksu Mesire Alanı’ndan başlayacak yarış, 70 ülkeden 170 farklı medya kuruluşu tarafından canlı yayınlanacak. 

İstanbul’un tanıtımına önemli katkılar sunması beklenen turun genel klasmanında ilk 3’e giren kadın ve erkek bisikletçiler, Fransa’daki L’Étape du Tour’a katılmaya hak kazanacak. Yarış 109 kilometrelik uzun parkur, 59 kilometrelik kısa parkur ve 10 kilometrelik Aile Sürüşü'nden oluşacak. 

Beykoz’da yollar trafiğe kapatılacak

Etkinlik kapsamında 20 Ekim Pazar günü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve TEM Otoyolu’nun bir kısmı 06.00 – 10.00 saatleri arasında kapalı olacak. İlçede sahil yolu, Kavacık ve köylere giden birçok cadde ve yol ise 05.30 – 13.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak.Etkinlik süresince sürücülerin, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile bağlantı yollarını kullanması öneriliyor.

Trafiğe kapanacak yollar

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü- O2 Çevreyolu (TEM)Seyrantepe’ye kadar, Levent Viyadüğü, Seyrantepe Kavşağı, Çamlık Kavşağı, FSM Güney Tarafı Avrupa Geliş Yönü, Spor Ormanı Hekimbaşı Küçüksu Caddesi, Göksu Caddesi- Sadri Alışık Caddesi, Körfez Caddesi, Mihrişah Sultan Caddesi, M. Ali Birand Caddesi- Cuma Yolu Caddesi, Çiftlik Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Kavacık Kavşağı, Yeni Riva Yolu, Çengeldere Caddesi- Polonez Yolu, Paşabahçe Polonezköy Yolu, Bozhane Köy İçi Caddesi, Demirkapı Caddesi, Paşamandira Caddesi, Yenimahalle Caddesi, Düşler Vadisi Yolu ve Köprüsü, Riva Atatürk Caddesi- Seyri Caddesi, Ayazma Caddesi, Trabzon Caddesi, Seniye İsmail Caddesi, Mareşal Mustafa Kemal Caddesi, Şehit Sinan Eroğlu Caddesi,  Meftun Caddesi, Şehit Levent Birben Caddesi, Şehit Mehmet Ali Şener Caddesi, Yukarı Mahalle Caddesi, Yavuz Caddesi, Mehmetçik Caddesi, Çamlıdere Sokağı, Nazım Sokağı, Şehit Metin Kaya Sokağı, Yargı Sokağı trafiğe kapatılacak. (ANKA)


TIKLAYIN - İspanya'da Arda Güler'e övgü, Ancelotti'ye tepki: "Kahraman"

TIKLAYIN - Okan Buruk'tan Antalyspor maçı için Osimhen kararı!

TIKLAYIN - Galatasaray'da bir devir kapanıyor: Muslera'nın alternatifleri belli oldu

TIKLAYIN - Jose Mourinho Messi'yi öve öve bitiremedi, Ronaldo'yu ilk 3'üne almadı!

TIKLAYIN - A Mill Takım, Montella ile ilkleri başarmaya devam ediyor