Gündem

KHK'lı belediye meclis üyelerine de mazbata verilmeyecek

Karar, Hakkari İl Seçim Kurulu'nun bu yöndeki bilgi başvurusu üzerine alındı

12 Nisan 2019 14:44
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmiş olan ve belediye başkanı seçilen adaylara mazbata verilmemesine hükmeden Yüksek Seçim Kurulu (YSK) aynı kararı, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeliğine seçilenler için de aldı. 

Bianet'in haberine göre karar, Hakkari İl Seçim Kurulu'nun bu yöndeki bilgi başvurusu üzerine alındı. Mazbatalar, aynı partinin listesindeki bir sonraki üyeye verilecek.

YSK Başkanı Sadi Güven imzalı karar şöyle:

“KHK ile kamu görevinden çıkarılan kişilerin mahkumiyet kararı aranmaksızın bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekleri ve mazbata verilmeyeceği belirtilmiş olmakla; bu kapsamda belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliğine seçilen mazbata verilip verilmeyeceği, verilmeyecekse bu kapsamdaki kişilerin yerine hangi partinin hangi adayının seçilmiş sayılacağı ve mazbataların kime verileceği hususlarında görüş istenilmesi üzerine;

“Mazbataların verilmeyeceğine, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliğine seçilen kişiler hakkında 2972 sayılı Kanunun 25/4 maddesi gereğince aynı partiden sonra gelen üyesine mazbata verilmesi gerektiğine karar verilmiştir.”