Gündem

Katil Semih Çelik'i öven Emre Seyidoğlu tutuklandı: "Kadın öğrencileri taciz ediyor" iddiası

11 Ekim 2024 13:20

T24 Haber Merkezi

İstanbul'da 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i katlettikten sonra intihar eden Semih Çelik'le ilgili sosyal medya hesabından övücü paylaşımlar yaptığı belirtilen üniversite öğrencisi Emre Seyidoğlu, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, suçu ve suçluyu övme ve kişinin huzur ve sükûnunu bozma" suçlarından tutuklandı. Seyidoğlu'nun aynı fakülde birlikte ders gördüğü kadınları da taciz ettiği öne sürüldü.

Sosyal medya hesaplarından Fatih'te öldürülen İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'e hakaret edip katil Semih Çelik ile ilgili övgü içeren paylaşımlar yapan şahıs İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'in öldürülmesine ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar hakkında inceleme başlattı.

Yapılan çalışmalarda, İstanbul Üniversitesi'nde öğrenci olan Emre Seyidoğlu'nun paylaşımlarında İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'e hakaret ederek katil Semih Çelik'i övdüğü tespit edildi.

Kadın öğrencilere taciz iddiası

Başka sosyal medya kullanıcılarının da Emre Seyidoğlu'nun aynı fakültede birlikte okuduğu kadın öğrencileri taciz ettiğini iddia ederek paylaşım yapmaları üzerine polis şüphelinin adresine baskın düzenledi.

Operasyonda Seyidoğlu yakalanarak gözaltına alındı. Seyidoğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, suçu ve suçluyu övme ve kişinin huzur ve sükûnunu bozma' suçlarından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.