T24 Haber Merkezi
Yaylalarda beslenen ineklerin sütünden üretilen Kars gravyerinin lezzeti tescillendi.
Hem yerel pazarda hem de uluslararası alanda takdir görmüş ve coğrafi işaret tesciliyle koruma altında olan Kars gravyeri, kendine özgü lezzetini, Kars'ın yüksek rakımlı yaylalarında yetişen bitki örtüsünden alıyor. Yaylalarda beslenen ineklerin sütünden üretilen ‘Kars gravyeri’ lezzeti tescillendi.
Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının (KATSO) girişimleri sonucu, Türk Patent ve Marka Enstitüsünce coğrafi işaretle tescillendi.
KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan, Avrupa coğrafi işareti almak için de girişimde bulunacaklarına dikkat çekti.
Kars için önemli bir gelişme
KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan; “Bu peynirin yüzde 95’i Kars’ta üretiliyor. İlimizde yaklaşık olarak yılda 200-250 ton civarında bir ürün elde ediliyor. Oda olarak 2021 yılında başlayan başvuru sürecimizde bugün bu tescil alındı. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa coğrafi işaretini almak. Böylece ürünümüz hak ettiği değeri bulacaktır. Kars için önemli bir gelişme” ifadelerini kullandı.
'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye |