Gündem

Karar yazarı Köfteci Yusuf'taki domuz eti skandalını yazdı: Bir köfte-severin zor günleri…

13 Ekim 2024 10:12

T24 Haber Merkezi 

Karar yazarı Fehmi Koru, Köfteci Yusuf'ta domuz eti kullanıldığının ortaya çıkmasına dair kaleme aldığı yazıda, "Bir köfte-sever olarak, ’domuz eti’ katılmış köfte yediğime inanmak istemiyorum" ifadelerini kullandı. 

Karar yazarı Fehmi Koru, Köfteci Yusuf'taki domuz eti skandalını "Bir köfte-severin zor günleri…" başlıklı yazı ile kaleme aldı. Koru'nun yazısı şöyle: 

"Masumiyetini savunmak için dört-beş gün beklemesine ne demeli?

Savunmasını kendisine güven üzerine dayandırması da öyle…

Yüzlerce şubeye her gün yollanan tonlarca et ürünü köftelerin üretilme sürecini merak ederim. Etlerin nereden elde edildiği, hangi süreçlerden geçirilerek köfte haline getirildiğini de. Üretimin şubelere ulaştırılması da ayrı bir merak konusu olabilir.

Yeterli mi?

Değil elbette.

Nümünelerin alındığı şubelerde teftiş raporuna geçen süreçte neler yaşandığı da önemli. Herhalde etrafta kameralar vardır.

Onun yerinde olsam, derhal, hiç vakit kaybetmeden, Türkiye’nin her tarafındaki müşterilerinin haberlerden oluşmuş kuşkularını ortadan kaldırmak için, gerçeği bütün boyutlarıyla ortaya çıkarmak amaçlı bir heyet oluştururdum.

Elbette kendisinin bileceği iş.

Gölgeleri suçlamak yerine konunun üzerine gitmesinde yarar var.

Konuyu şimdiye kadar kimsenin el atmadığı bu yönüyle ele almamın bir sebebi bulunuyor: Eski bir müşterisi olduğumdan, bu defa da, midem ağzıma geldi.

Nedense kendisini bize ‘bizden daha müslüman’ tanıtmak istemişti.

Bir köfte-sever olarak, ’domuz eti’ katılmış köfte yediğime inanmak istemiyorum."

Yazının tamamını okumak için tıklayın


 "Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'