Gündem

Karar yazarı Beki: Okulları CHP'li belediye temizleyeceğine pislik mi götürsün?

"Maksat, yardım ve hizmetler muhalefetten bilinmesin"

01 Ekim 2024 09:57

T24 Haber Merkezi

Karar yazarı Akif Beki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın büyükşehir belediyesine 271 okulun temizlik görevlisi eksikliğinden yardım istediğini açıklamasının ardından 113 okulun talebini geri çekmesine değinerek, "Yavaş, müdürlere talimat gittiğini söylüyor. Temizliği sürerken yarım bıraktırılan okul bile olmuş. Siyasi çıkar hesabı yoksa neden? CHP’li belediye temizleyeceğine pislik mi götürsün? İktidar yetişemiyorsa muhalefetin yardıma yetişmesi de engelleniyor. Maksat, yardım ve hizmetler muhalefetten bilinmesin" dedi.

"Şimdi, devlette israf kesilecekse tasarrufa öğretmenler odasının çay ısıtıcısından, okulun temizlik giderlerinden başlanıyor. Devletlilerin makam, gösteriş, itibar giderlerinden değil." diyen Beki'nin köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Açığı muhalefet belediyelerinin kapatmasına da izin verilmiyor.

Depreme müdahalede görmüştük. İktidar yetişemiyorsa muhalefetin yardıma yetişmesi de engelleniyor. Maksat, yardım ve hizmetler muhalefetten bilinmesin. İktidarı âciz gösteriyor.

Salgında CHP’li belediyelere ekmek dağıttırılmamış, ihtiyaç sahipleri için bağış toplattırılmamıştı. Güya paralel devlet heveslerini önlemek adına...

Tabii AK Parti teşkilatları veya belediyeleri halka yardım ulaştırınca paralel devlet olmuyordu. Muhalefet ulaştırınca oluyor.

Aynı anlayış yine iş başında.

Okulları iktidar temizletemiyorsa muhalefet belediyelerine de temizlettirilmiyor.

Çocukların sağlığı önemli; okulları pislik götüreceğine, velilere yük olunacağına temizlensinler de hangi belediye temizlerse temizlesin, hepsi milletin kurumu, demek yok.

‘Yaparsa AK Parti yapar, başkası yapamaz’ anlayışının buralara getirileceğini söyleseler... Belki eskiden bazılarımız inanmazdı. Artık kimse şaşırmıyor.

Sormayın, şehir hastaneleri de aynı dertten mustaripmiş. CHP lideri Özgür Özel dikkat çekmese haber olmayacak. Randevular bir buçuk yıla sarkıyor. Çünkü işletmeci firma, yeni cihaz ve eleman almıyormuş. Kurtarmıyor diye. Bir doktora sordum, doğruluyor.

Onun yerine sözleşmede öngörülen cezayı ödemek, daha ucuza geliyormuş. Doktor dostum anlattı. Temizlik görevlisi de yetersiz, hastane tuvaletleri pislik içindeymiş. Taşerona da bir dokunsanız bin âh işitiyorsunuz. Kişi başına 17 bin lira ödeyeceğine cezasını vermeyi tercih ediyormuş. Daha az tutuyor.

Hastane bu, hastane! Milletin sağlığından söz ediyoruz."

Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?