Gündem

Kalp krizi geçiren hastayı taşıyan ambulansın şoförünü yumruklamıştı; tutuklama kararı çıktı

Melih Y.'nin babası serbest bırakıldı

12 Ekim 2024 07:49

T24 Haber Merkezi

Bursa'da hasta taşıyan 112 ambulans şoförü, trafikte yol verme meselesi yüzünden tartıştığı sürücü Selim Yedikardeş'in oğlu Melih Yedikardeş tarafından darp edildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında şoförü yumruklayan Melih Yedikardeş tutuklandı. Baba Selim Yedikardeş'in, bir dönem AKP'den Bursa milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi. 

Görüntülerde emniyet şeridinde duran ambulansın önüne, kullandığı otomobilini çeken Selim Yedikardeş'in, Melih Yedikardeş ve diğer oğlu S.Y. (23) ile birlikte indiği, baba ile büyük oğlu S.Y.'nin cep telefonu kamerasını açarak ambulansa ilerledikleri görüldü.

Günün öne çıkan haberleri


TIKLAYIN | Tarım Bakanlığı yeni taklit-tağşiş listesini yayınladı; zeytinyağında boya, şekerde ilaç etken maddesi!

TIKLAYIN | Çanakkale'de sahte mehdi tutuklandı: Müritlerine gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirmiş

TIKLAYIN | Cinsel ilişki videosu iddiasıyla gündeme gelen Elif Karaarslan'ın takipçi sayısı hızla artıyor

TIKLAYIN | Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evlendi

TIKLAYIN | Nusret'ten Köfteci Yusuf'a gönderme!



Ambulansın arkasında hasta olup, olmadığını kontrol eden baba ve oğulları, o anları cep telefonu kamerasıyla da kayıt altına alırken, ambulansın sürücü tarafına geçen baba Selim Yedikardeş'in, sürücü Karasulu'nun boğazını sıktığı iddia edildi.

"Çatlak olan ayağıma bastı, can havliyle yumrukladım"

Saldırının ardından gözaltına alınan baba Selim Yedikardeş ile Melih Yedikardeş, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, Melih Yedikardeş'in savcılık sorgusunda, "Çakar lambaları yanan ambulansın geldiğini görmemiz üzerine, babam 3-4 tane araç geçtikten sonra, ambulansın hızını kesmemek için yol verdi. Akabinde en sağ şeritten yola çıktığımız için, ambulansın arkasından yolumuza devam ediyorduk. Bu esnada ambulans birden ani fren yaptı. Biz de bir sol şerite geçtiğimiz esnada Muhammed Ali Karasulu isimli şahıs, şoför koltuğundan camını açarak, bizim aracımıza bakarak küfredip, 'Arkamdan ne takip ediyorsun, sen adam mısın.

Arabayı çek sağa, dur kolluk çağıracağım' dedi ve el kol hareketleri yaptı. Biz de bunun üzerine aracımızı ileride sağa çektik, ambulans şoförü de aracını durdurdu, ardından biz de aracımızdan indik. Babam telefonu ile video çekerek, 'Seni Sağlık Müdürlüğüne göndereceğim' dedi. Şoför aracından inerek bize doğru küfrederek geldi. Ambulans şoförü babamın üzerine doğru yürürken, ben araya girdiğim sırada, benim daha öncesinde çatlak olan ayağıma bastı, canım çok acıdı. Ben de can havli ile kendimi korumak amaçlı ambulans şoförünü ittim, yumrukladım
" dediği öğrenildi.

Olay sonrası mahkemeye çıkan Selim Yedikardeş serbest bırakılırken, oğlu Melih Yedikardeş ise tutuklandı.

 

Bakan Yerlikaya: Gereği yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa’da ambulansın önünün kesilmesi olayına ilişkin olarak "Gereği yapıldı" başlığıyla açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medyada yer alan ve Bursa’da kalp krizi geçiren hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan 112 çalışanlarının darp edilmesiyle ilgili olarak; Ambulans kamerasının görüntüleri Emniyet birimlerimizce incelenmiş, ambulansın önünü kesen şüpheli şahısların S.Y. ve M.Y. olduğu tespit edilmiştir. Doktor ve Acil Tıp Teknisyenin hastayla ilgilendiği sırada ambulansın önünü keserek ambulans şoförünü darp eden şüpheliler yakalanmıştır. Şüphelilerden M.Y. tutuklanmış, S.Y.‘ye ise adli kontrol kararı verilmiştir.

Ambulansın önünü kesmek, ambulansa bilerek yol vermemek, ambulansın içine hasta var mı? diye bakmaya çalışmak zorbalığı asla ve asla kabul edilemez. Gereği yapılır."