Gündem

Kadınlardan vahşice katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için surlarda eylem: Seyretme, yasayı uygula AKP!

05 Ekim 2024 17:54

T24 Haber Merkezi

İstanbul'da 19 yaşındaki Semih Çelik'in yarım saat arayla iki ayrı ilçede Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşice katletmesinin ardından kadınlar, Edirnekapı surlarında bir araya geldi. Kadınlar, "Cezasızlığa son vereceğiz. Tacizi, cinayeti durduracağız" pankartı açtı.

Kadınlar, Türkiye’nin dört bir yanında dün Edirnekapı Surlarında vahşice katledilen iki genç kadın için eylemler düzenliyor. Eylemlerin İstanbul ayağında vatandaşlar Edirnekapı surlarında bir araya geldi.

"Cezasızlığa son vereceğiz. Tacizi, cinayeti durduracağız" pankartının açıldığı eyleme katılanlar, "Ya kardeşin olsaydı İkbal?", Hayatımız bu kadar ucuz olmamalı", "Suçu toplum hazırlar, suçlu işler" dövizleri açtı. 

Eylemde, "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Seyretme, yasayı uygula AKP" sloganları atıldı.

Ankara Kadın Platformu da Ankara için çağrı yaptı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun İstanbul'daki eyleminin ardından Ankara Kadın Platformu da Ankara için çağrıda bulundu.

Platformun çağrı metninde, "Erkek şiddetinin bahanesi olmaz, kadınların öldürülmediği yarın için birlikte yürüyelim" ifadeleri yer aldı. Ankara'daki eylem, saat 19.00'da Kolej metroda başlayacak.

TIKLAYIN | İstanbul'daki çifte kadın cinayetinde yeni detaylar: Fail kasapmış, işleyeceği cinayetin resmini önceden çizmiş

TIKLAYIN | İstanbul'da yarım saatte iki kadının öldürüldüğü olaya ilişkin yayın yasağı getirildi

TIKLAYIN - Yarım saat arayla iki kadını katleden Semih Çelik 5 kez psikolojik tedavi görmüş!

TIKLAYIN - Semih Çelik'in yarım saat arayla öldürdüğü iki kadının cenazesi defnedildi; katilin cenaze namazı iptal edildi

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye