Gündem

İyi Partili Aytun Çıray: 23 Haziran’da demokrasi mücadelemizin taçlandırılmasına tanık olacağız

21 Mayıs 2019 07:47
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimine ilişkin “Yüksek Seçim Kurulu (YSK), hukuksuzluk tarihine geçecek bir kararla Ekrem İmamoğlu’nun anasının ak sütü gibi helal olan başarısını iptal etti ve yerine kendi hukuksuzluğunu geçirdi. 23 Haziran’da demokrasi mücadelemizin taçlandırılmasına tanık olacağız” dedi.
 
Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç'ın sorularını yanıtlayan Çıray, şunları kaydetti:
 
"Bu seçim için Millet İttifakı’nın İstanbul örgütleriyle öylesine organize olunuyor ki, iktidar ve paydaşı YSK, hiçbir hukuksuzluk performansına ne zemin ne de herhangi bir uyduruk gerekçe bulamayacak. 31 Mart’taki trajik komikliklere bu kez yer yok, olmayacak. 
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu planlı bir provokasyondan kıl payı kurtuldu. Gazeteci Yavuz Demirağ evinin kapısında demir çubuklarla saldırıya uğradı. Her iki olayda da saldırganlar adeta ödüllendirilir gibi serbest bırakıldılar. Şimdi görünüşü kurtaracak bir yumuşaklık maskesi takmanın kendilerine seçimde yarayacağını düşünüyorlar ve takacaklar da. Ancak bunu istikrarlı şekilde yapabilmeleri pek mümkün görünmüyor. Çünkü kutuplaştırıcı nefret dili bunların adeta fıtratı oldu. Bir yerlerden kendini gösterecektir. Keşke yumuşaklığı ve nezaketi başarabilseler. Yaptıkları en hayırlı iş olur. 

(Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmesine yönelik “Bir sakınca yoktur” açıklamasına) Bayat numara, bununla hiçbir İstanbullunun aklını çelemezler diye değerlendiriyorum.