Dünya Basınında Bugün

İtalya'da taşıyıcı anneliğin "evrensel suç" sayılmasına dair kanun teklifi yasalaştı, Ankara Atina görüşmeleri öncesinde tutumunu sertleştiriyor | Dünya Basınında Bugün

17 Ekim 2024 09:30

T24 Dış Haberler

The Guardian'ın haberine göre, Britanya terörle mücadele polisi, Rus casusların ülkeye bir uçakla geldikten sonra Birmingham'daki bir DHL deposunda alev alan yangın çıkarıcı bir cihaz yerleştirip yerleştirmediğini araştırıyor. İtalya'da taşıyıcı anneliğin "evrensel suç" sayılmasına dair kanun teklifi yasalaşırken, Ankara, Atina görüşmeleri öncesinde tutumunu sertleştiriyor. 

17 Ekim 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Guardian | Britanya'daki depo yangınından Rus casusları sorumlu tutuluyor

Britanya terörle mücadele polisi, Rus casusların ülkeye bir uçakla geldikten sonra Birmingham'daki bir DHL deposunda alev alan yangın çıkarıcı bir cihaz yerleştirip yerleştirmediğini araştırıyor.

Depoda 22 Temmuz'da çıkan yangında kimsenin yaralanmadığı bildirildi.

Paketin DHL deposuna hava yoluyla ulaştığına inanılıyor. Ne uçağın tipi ne de varış noktası biliniyor.


The Washington Post | İtalya'da taşıyıcı anneliğin "evrensel suç" sayılmasına dair kanun teklifi yasalaştı

İtalya, çiftlerin taşıyıcı annelik yoluyla çocuk sahibi olmak için yurt dışına gitmesini yasakladı. Bu hamle, uygulamanın ülke içinde yasaklanmasını ve uygulamanın yasal olduğu ülkelerde de bunu uygulayan İtalyan vatandaşlarını da kapsayacak şekilde genişletildi. Yasayı ihlal edenler iki yıla kadar hapis ve 1 milyon euroya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Yasa, İtalya senatosunda 84'e karşı 58 oyla kabul edildi. 


Al Arabiya | Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, NATO Savunma Bakanları toplantısına katılacak

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Belçika'nın başkentinde yapılacak NATO savunma bakanları toplantısına katılacak. 

NATO'nun yeni başkanı Mark Rutte'nin 17 Ekim'de NATO Savunma Bakanları Toplantısı sırasında Başkan Zelenski'yi NATO Karargâhı'nda ağırlayacağını ve ikilinin daha sonra ortak bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti.


eKathimerini | Ankara, Atina görüşmeleri öncesinde tutumunu sertleştiriyor

Yunanistan ve Türkiye 7 Kasım'da çok önemli bir görüşme turuna hazırlanırken eKathimeri'nin aktardığına göre; Ankara egemenlik, karasuları, hava sahası, adaların askerden arındırılması ve bazı coğrafi oluşumların kontrolü konularını da içeren daha geniş kapsamlı görüşmeler için baskı yapıyor.

Gazeteye göre Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetritis ile mevkidaşı Hakan Fidan arasında Atina'da yapılacak görüşme öncesinde her iki taraf da müzakerelerin kapsamı konusunda çıkmaza girmiş durumda.

Yunan yetkililer müzakereye açık tek konunun kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölgenin (MEB) sınırlandırılması olduğunu vurguluyor.