Dünya

İtalya'da kafeye silahlı saldırı: Aralarında Başbakan Meloni'nin arkadaşı da bulunan 3 kişi öldürüldü

12 Aralık 2022 10:20

T24 Dış Haberler

İtalya'nın başkenti Roma'da bir kafede yapılan apartman toplantısını basan bir silahlı saldırgan, üç kişiyi öldürdü ve 4 kişiyi yaraladı. Ölenlerden birinin İtalya'nın aşırı sağcı Başbakanı Giorgia Meloni'nin arkadaşı olduğu belirtildi. 

İtalyan Rai News'a konuşan bir görgü tanığı, 57 yaşındaki şüphelinin apartman sakinleri birliğiyle bir seri anlaşmazlık yaşadığını belirtti. 

İtalyan Ansa haber ajansına konuşan bir başka görgü tanığı da, "(Saldırgan) Odaya girdi, kapıyı kapadı, 'Hepinizi öldüreceğim' dedi ve ateş etmeye başladı" dedi. Toplantıdakilerin, polis gelmeden saldırganın silahını alıp etkisiz hale getirmeyi başardığı belirtildi.

Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. 

Pazar günkü saldırıdan birkaç saat sonra Başbakan Meloni, Instagram hesabından saldırıda hayatını kaybeden Nicoletta Golisano ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. 

Goliasano'nun 10 yaşında bir çocuğu olduğunu ifade eden Meloni, "Böyle ölmek adil değil. Nicoletta 50. yaş günü için aldığı kırmızı elbiseyi giyerken mutlu ve güzel. Benim için hep böyle mutlu ve güzel kalacak" yazdı. 

Polis, saldırganın motivasyonu ile ilgili bir açıklamada bulunmazken, Meloni'nin mesajında saldırının 'siyasi' olabileceği ile ilgili bir ifade yer almadı. 

Meloni, saldırganın silahını aldığından şüphelenildiği atış poligonunun kapatıldığını ve işletmeyle ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, "şehrimizi vuran korkunç bir şiddet olayı" olarak nitelendirdiği saldırının ardından bir acil güvenlik toplantısı yapılacağını duyurdu.