Gündem

İstinaf, Avukat Belen Nesli Çoşğun'un katilinin müebbet hapis cezasını onadı!

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi, genç avukatın intihar ettiği iddialarını reddetti

10 Ekim 2024 08:01
T24 Haber Merkezi
 
Ankara İstinaf Mahkemesi, genç avukat Belen Nesli Çoşğun'un ölümüyle ilgili Muhammet Balcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı. Ankara'da bir rezidans dairede yaşanan olayda, 22 yaşındaki avukat Çoşğun, silahla vurularak öldürülmüştü.

KADES'ten yardım çağrısı

Belen Nesli Çoşğun ve Kahramanmaraşlı otel işletmecisi Muhammet Balcı arasında duygusal bir ilişki vardı. Olayın yaşandığı 15 Haziran 2023 günü, çift Ankara'da bir rezidansta konaklıyordu. İddianamede, sabah saatlerinde başlayan tartışmanın büyüdüğü, bu sırada Çoşğun'un cep telefonuna yüklü olan Kadın Destek Programı'na (KADES) üç kez basarak yardım çağrısı yaptığı belirtildi. İddiaya göre, Balcı tarafından getirilen ruhsatsız tabanca ile ateş edilerek genç avukat öldürüldü.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, sanık Balcı, mahkemedeki ifadesinde Çoşğun'un intihar ettiğini ileri sürdü. Ancak, Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi bu iddiayı reddetti ve Balcı'ya ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan iyi hal indirimi yapmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Bu karar, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından yapılan detaylı istinaf incelemesi sonucunda da onaylandı. Mahkeme, 24 Eylül'de oybirliğiyle kararında bir hata bulunmadığına hükmetti.

 

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'