Gündem

Soylu duyurdu: İstanbul'da 3 ton 353 kilo metamfetamin ele geçirildi

Soylu, "Türkiye’de, tek seferde en yüksek metamfetamin yakalaması" açıklamasını yaptı

24 Kasım 2022 08:37

İstanbul Beylikdüzü’nde bir villaya yapılan baskında 3 ton 353 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye’de, tek seferde en yüksek metamfetamin yakalaması" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından daha önce yapılan teknik ve fiziki takip sonucu belirlenen adreslere 01.00 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenlendi. Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi’nde düzenlenen operasyonda bir villadan 3 ton 353 kilo uyuşturucu madde ele geçirilirken aynı anda başka bir sitenin deposuna yapılan operasyonda da çok sayıda toz madde dolu çuvallar yakalandı. Polis ekipleri tarafından sitenin deposundaki çuvallara el konulurken malzemeler gerekli incelenme yapılması için TIR’a yüklenerek İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Yakalanan uyuşturucu maddelerle bağlantılı olarak ele geçirilen toz maddelere detaylı incelemeler yapılmak üzere polis ekipleri tarafından el konuldu. Forkliftle TIR’a yüklenen maddeler İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Soylu: "Türkiye’de, tek seferde en yüksek Metamfetamin yakalaması"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tek seferde en yüksek metamfetamin yakalaması olduğunu duyururken, "16-23 Kasım arasındaki operasyonlarda; 3 ton 533 kilo metamfetamin ele geçirildi, 12 kişi tutuklandı, 10 kişi hakkında adli işlemler sürüyor." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Twitter'dan yaptığı açıklama şu şekilde:

"Türkiye’de, tek seferde en yüksek Metamfetamin yakalaması. İstanbul’da 6 aylık takibin ardından 16-23 Kasım arasındaki operasyonlarda; 3 ton 533 kilo metamfetamin ele geçirildi, 12 kişi tutuklandı, 10 kişi hakkında adli işlemler sürüyor. İstanbul Emniyetimize tebrikler."