Gündem

İsmail Saymaz: Zincirleme ihmaller yaşandı, polis katili oğlundan şikâyetçi olan anne, yetkililere defalarca başvurmuş!

"Geçti, en son 19 Temmuz 2024’te Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’nde, oğlu aleyhine verdiği ifade verdi"

27 Eylül 2024 08:48

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesine yol açan olayın arka planını ve ihmalleri ele aldı. Saymaz, olayın faili olan Yunus Emre Geçti'nin sadece Yılmaz'ı şehit etmekle kalmayıp, aynı zamanda polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe'yi ve kendi annesi Pınar Geçti'yi de yaraladığını belirtti. Anne Pınar Geçti'nin, oğlunu defalarca ihbar ettiğini ve yetkililere "26 suçtan kaydı varsa niye devlet bunu götürmedi?" diyerek sitem ettiğini aktardı.

TIKLAYIN - Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin annesi: Keşke ben ölseydim

Saymaz, Pınar Geçti'nin en son 19 Temmuz 2024'te Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliği'ne giderek oğlunu şikâyet ettiğini yazdı. İfadesinde, oğlunun madde bağımlısı olduğunu, öfke kontrolü olmadığını ve can güvenliğinin bulunmadığını belirttiğini dile getirdi. Ayrıca, savcılığın daha önce Yunus Emre Geçti'nin tedavi edilmesini istediğini ancak bu talebin sonucunun bilinmediğini ifade etti.

TIKLAYIN - Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesinden sonra yeni detaylar ortaya çıktı; zanlı, defalarca adli kontrol şartlarına uymamış

Olayın yaşandığı gün, Yunus Emre Geçti'nin motosiklet hırsızlığından gözaltına alındığını ve annesinin getirdiği yemek sırasında karakolun avlu duvarından atlayarak firar ettiğini anlattı. Saymaz, Geçti'nin kendisini yakalamaya çalışan polis memurlarından Sarıtepe'nin silahını alarak rastgele ateş açtığını ve bu esnada polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit olduğunu aktardı. İsmail Saymaz'a göre, yetkililerin zincirleme ihmalleri olmasaydı bu cinayet yaşanmayabilirdi.

TIKLAYIN - Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı: Polis olduklarını görmedim, suçlamaları kabul etmiyorum

"Yunus Emre Geçti, yalnızca polis Şeyda Yılmaz’ı şehit etmedi. O gece, silahını aldığı polis Kürşat Hakkı Sarıtepe’yi sağ elinden ve sol kalçasından, annesi Pınar’ı ise sağ topuğundan ve sağ baldırından vurdu.

Pınar Geçti, cinayet sonrası verdiği demeçte, oğlunu defalarca ihbar ve şikâyet ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“26 suçtan kaydı varsa niye devlet bunu götürmedi? Niye düne kadar elini kolunu salladı? O kadar devlete yalvardım, karakollara gittim. Bu çocuk madde bağımlısı, bu çocuk madde satıyor, bu çocuk madde kullanıyor. Bunların hepsini söyledim. Çocuğumun yerini söyledim, buldurdum.”

Pınar Geçti, doğru söylüyor.

Geçti, en son 19 Temmuz 2024’te Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’nde, oğlu aleyhine verdiği ifade verdi.

İfadenin saati 04.07.

Yani, sabaha karşı alınmış..."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.



"Mustafa Kemal çağırdı, geldik"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele