Gündem

İsmail Saymaz: "TikTok Mehdisi" falakalı tedavi ve dolandırıcılık iddialarıyla tutuklandı

"Mehdi dedi ki: Bana Allah ilham etti, siz dua etmişsiniz eşim olmak için ve Allah duanızı kabul etti"

14 Ekim 2024 08:35

T24 Haber Merkezi

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, TikTok ve YouTube üzerinden kendisine cemaat kuran ve dolandırıcılık iddialarıyla gündeme gelen 'TikTok Mehdisi' Mustafa Çabuk'un 15 müridiyle birlikte tutuklandığını söyledi.

Kendisini "Ebul Kasım Kaim Muhammed Mustafa" olarak tanıtan ve İslam âleminin beklenen Mehdi'si olduğunu iddia eden Mustafa Çabuk, 15 müridiyle birlikte suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklandı.

YouTube ve TikTok platformlarında yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Çabuk, kurduğu cemaate "Hilafeti Muhammediye" adını vermişti. Yaklaşık 11 ay önce YouTube'da gerçekleştirdiği ve TikTok'ta canlı yayınladığı "biat töreni" ile mehdilik iddiasını ileri seviyeye taşıdı. Törende, arkasında siyah bayraklı ve asker kamuflajlı üç müridi yer alırken, müritler onu "Mehdi Aleyhisselam" veya "Halifemiz" olarak anıyordu.

Çabuk'un biat töreninde kendisi için kullanılan sıfatlar arasında "Kudüs’ten Roma’ya, diyar-ı Rum’dan Doğu Asya’ya tüm cihanın fatihi", "Mekke’nin, Medine’nin ve Kudüs’ün hizmetkârı" ve "Allah’ın son bakiyesi ve yeryüzündeki halifesi" gibi ifadeler yer aldı.

Ahit sandığı arayışı ve geçmiş operasyonlar

Saymaz'ın aktardığına göre, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Külcüler köyünde, güya Kur'an'da geçen ahit sandığını ararken yakalandılar. İddiaya göre, sandığın içinde Hz. Musa'nın asası ve Hz. Süleyman'ın mührü bulunuyordu ve sandığa kıyamet günü Mehdi sahip olacaktı.

İsmail Saymaz'ın belirttiğine göre, sözde Mehdi, erkek müritlerini bu hikâyeyle kandırırken, haremine almak istediği kadın müritleri ise kazıdan çıkacak altınlarla ikna etmeye çalıştı. Bir kadın mürit E.M., Çabuk'un kendisine "Mehdi dedi ki: Bana Allah ilham etti. Siz dua etmişsiniz eşim olmak için. Allah duanızı kabul etti. Formalite icabı evlenelim. Ama cinsel birlikteliğimiz olmayacak. Kazı yaptığımız alandan çıkacak altınlardan her birinize 80 kilo mehir vereceğim." dediğini anlattı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.





'Faruk' gibi yaşlı insanların cinselliği ve arzuları neden bir tabu?