Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Sandıkçı'nın görevden alınmasına ilişkin, "Eşine kıyak çekerken, en az 80 çalışanın canını tehlikeye attığı için mi görevden alındı" sorusunu yöneltti. Antakya Sosyal Hizmetler Merkezi'nde çalışan iki görevlinin birkaç gün önce kendisine mektup gönderdiği mektupta, "Sandıkçı, eşini yanına getirmek için Ekim 2021'de ŞÖNİM'i il müdürlüğüne taşıdı. Binada ŞÖNİM'e yer açmak için Antakya Sosyal Hizmet Merkezi'ni Akevler Mahallesi'ndeki binaya gönderdi. Bu iki katlı bina Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Laboratuvarı olarak hizmet veriyordu. İddiaya göre… Binanın depreme karşı dayanıksız olduğuna ilişkin rapor vardı" iddialarının yer aldığını aktardı.
Saymaz, yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Nisan'da bir dizi atama ve görevden almaya imza attı. Kararlar bir gün sonra Resmi Gazete'de yayınlandı. Görevinden alınanlardan biri de Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Sandıkçı'ydı. Kararda, hangi gerekçeyle el çektirildiği belirtilmiyor. AK Parti'den milletvekili olmayı beklerken listelere konmayan ve merkeze alınan Vali Rahmi Doğan ile İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat'tan sonra Sandıkçı'nın görevden alınması kızağa çekildiğini düşündürüyor. Ancak neden cezalandırıldığını henüz kimse bilmiyor. Acaba… Eşine kıyak çekerken, en az 80 çalışanın canını tehlikeye attığı için olabilir mi?" ifadesini kullandı.
Saymaz, şunları kaydetti:
"Antakya Sosyal Hizmetler Merkezi'nde çalışan iki görevlinin birkaç gün önce bana gönderdiği iki ayrı mektupta şu iddia dile getiriliyor: Ali Sandıkçı, Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak görev yaparken, eşi Kevser Soydan Sandıkçı ise bu kuruluşa bağlı Şiddet Önleme Merkezi'nin (ŞÖNİM) başındaydı. Müdürlük Türkmenbaşı Caddesi'nde, ŞÖNİM ise uzak ve eski bir binadaydı. Sandıkçı, eşini yanına getirmek için Ekim 2021'de ŞÖNİM'i il müdürlüğüne taşıdı. Binada ŞÖNİM'e yer açmak için Antakya Sosyal Hizmet Merkezi'ni Akevler Mahallesi'ndeki binaya gönderdi. Bu iki katlı bina Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Laboratuvarı olarak hizmet veriyordu.
İddiaya göre… Binanın depreme karşı dayanıksız olduğuna ilişkin rapor vardı. Çökme riskinden ötürü balkona çıkmak yasaktı. Balkona 'Çökme tehlikesi sebebiyle çıkmayınız' diye bir uyarı levhası asılmıştı. Çalışanlardan biri mektupta şunları yazıyor:
'Sandıkçı, eşini il müdürlüğüne taşımak istedi, bu nedenle bize başka bina buldu. Burası Gıda Laboratuvarı olarak kullanılan neredeyse yıkılacak bir binaydı. Ne kadar karşı çıksak da Çevre ve Şehircilik ekipleri çok riskli bulsa da kılıfına uyduruldu. Düşünün ki, yıkılma tehlikesi olduğu için balkona çıkmamız yasaktı. O balkonun altında insanlar çalışmak zorunda bırakıldı'. Diğer çalışan da 'İsyan ettik ama ‘ben yaptım oldu'cu zihniyet dinlemedi' diye vurguluyor."