Gündem

İşçi grevleri sonuç alınana kadar devam edecek

"Direnişlerimize gözlerin çevrildiğini biliyoruz ve kararlılıkla direnmeye devam edeceğiz"

10 Ekim 2024 07:40

T24 Haber Merkezi

Türkiye genelinde birçok sektörde işçiler, sendikal haklarını almak için grev ve direnişlerine devam ediyor. Petrol-İş Sendikası, bünyesindeki üç ayrı işyerinde grevlerini sürdürüyor. Petrol-İş Genel Mali Sekreteri Mehmet Kaya, Tarkett'te 22 gün, As Plastik'te 21 gün ve Elba Bant'ta 15 gündür devam eden grevlerin, işçi hakları alınıncaya dek süreceğini söyledi.

BirGün'ün aktardığına göre, Kaya, Tarkett'teki grevde sona yaklaşıldığını belirterek, "Müzakereler devam ediyor ve anlaşma çok yakın," dedi. As Plastik'te ise durum daha gergin. İşverenin sendikalı işçileri çıkarması ve diğer çalışanlara zam ve ikramiye teklif ederek grevi kırmaya çalıştığını ifade etti. Çalışma Bakanlığı'ndan müfettişlerin ve yargı yetkililerinin işyerinde incelemelerde bulunduğunu, ancak işverenin greve karşı direnişini sürdürdüğünü söyledi.

Elba Bant'ta ise işverenin yüzde 50 zam teklifinde ısrarcı olduğunu ve işçi ikramiyelerini ödemediğini, bu nedenle müzakerelerin tıkandığını belirtti. Ayrıca işverenin lokavt hazırlığı içinde olduğunu ve işçilerin bu duruma rağmen birliklerini koruyarak mücadeleye devam ettiğini aktardı.

Kaya, "Petrol-İş olarak, tüm işçi sınıfının mücadelesini yürütüyoruz. Direnişlerimize gözlerin çevrildiğini biliyoruz ve kararlılıkla direnmeye devam edeceğiz," açıklamasında bulundu.

 

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'