Gündem

İmamoğlu, Hürriyet yazarı Nedim Şener'e dava açacak; "Yalan diploma haberinin çıkış kaynağı"

26 Şubat 2025 12:25

T24 Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Danışmanı Murat Ongun, "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptali istendi" yönündeki haberlerinin çıkış noktasının Hürriyet yazarı Nedim Şener olduğunu belirterek, dava açacaklarını duyurdu.  

Hürriyet yazarı Nedim Şener ve Sabah gazetesi, İmamoğlu hakkında açılan diploma soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın diplomanın iptalini istediği haberini servis etti. İlgili yazıda böyle bir detaya rastlanmadı.

Başsavcılık kaynaklarından edinilen yeni bilgiye göre, İstanbul Üniversitesi'ne gönderilen yazıda, "söz konusu belge hakkında ileride telafisi mümkün olmayan zararlar oluşacağından, idarece 'geri alınma işlemi dahil' tüm idari tedbirlerin alınması" yönünde gereğinin yapılmasının talep edildiği bildirildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İmamoğlu'nun danışmanı Ongun, haberleri servis edenlerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

 Ongun, Hürriyet yazarı Nedim Şener'in bu sabahki yazısını paylaşarak, "Yalan haberin çıkış kaynağı bu kişinin bugünkü köşe yazısı. Başsavcılığın da yalanladığı bu şahısla ve benzerleriyle ilgili olarak, kamuoyunu alenen yanıltmaya dönük yazılar ve yargıya müdahaleye dönük faaliyetler nedeniyle hukuki hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna duyururuz." dedi.

TIKLAYIN - Başsavcılıktan İstanbul Üniversitesi'ne yazı: İmamoğlu'nun diploması hakkında idari soruşturmanın başlatılması talep edildi

TIKLAYIN - Başsavcılık kaynaklarından diploma hakkında yeni bilgi: Geri alınma işlemi dahil tüm tedbirlerin alınması istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun usulsüz yatay geçiş yaptığı iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne gönderdiği yazıda, konu ile ilgili olarak idari soruşturmanın başlatılmasını talep etmişti. Başsavcılık ayrıca, İmamoğlu'nun İstanbul Üniversitesi'ndeki eğitimine ilişkin tüm belgelerin gönderilmesini, İmamoğlu'nun yatay geçişinin kabulüne ilişkin işlemleri kimlerin yaptığının ve belirtilen tarihlerde benzer yatay geçiş işlemlerinin yapılıp yapılmadığının bildirilmesini istemişti. Nedim Şener ve Sabah gazetesi, Başsavcılık'ın ilgili yazısını, "diplomanın iptali istendi" şeklinde servis etmişti. 

TIKLAYIN - İdare hukukçusu Prof. Ali Ulusoy:  İmamoğlu’nun diploma iptali mümkün değil; YÖK, mevzuata atıf yapamıyor

TIKLAYIN - İmamoğlu'nun diploması hakkındaki YÖK raporundan: Üniversitesi, yatay geçişe kabul edilen üniversiteler arasında değildi

TIKLAYIN - İmamoğlu'nun diploma belgeleri tek tek paylaşıldı: Tüm şartlar sağlandı, YÖK'ün 'üniversiteyi tanımama' kararı, yatay geçiş kabulünden sonra alındı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'diploma' soruşturması başlatıldı. KKTC'de okuduğu üniversiteden İstanbul Üniversitesi'ne yatay geçişi sırasında 'usülsüzlük' yaşandığı iddia edilirken, İmamoğlu'nun avukatları belgeleri tek tek kamuoyuyla paylaşarak şartların hepsinin sağlandığını bildirdi. YÖK, konuyla ilgili raporunda; İmamoğlu'nun okuduğu Girne Amerikan Üniversitesi'nin 'tanınmadığını' bildirdi. İmamoğlu'nun avukatları ise bu kararın İmamoğlu'nun yatay geçişinden sonra alındığını, dolayısıyla İmamoğlu'nun yatay geçiş yaptığı dönemde bu kriterin hukuki olarak geçerli olmadığını vurguladı.