Gündem

İktidar eleştirisi hakaret sayıldı; CHP'li Şeker'e "Cumhurbaşkanı'na hakaret" davaları açıldı

Karikatür paylaşımı nedeniyle açılan dava 18 Kasım'da Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek

10 Ekim 2024 13:06

T24 Haber Merkezi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP Milletvekili Ali Şeker'e yönelik, sosyal medya paylaşımları nedeniyle "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla iki ayrı dava açtı. Davalar, Şeker'in milletvekilliği döneminde yaptığı paylaşımlar ve bir ihbar üzerine yapılan açık kaynak araştırmasının ardından başlatıldı.

MLSA'dan Nalin Öztekin'in aktardığına göre, Bir iddianamede, Ali Şeker'in Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet töreninde sergilenen "Tayyipler Âlemi" karikatürünü sosyal medyada paylaşması ele alınıyor. Savcılık, Şeker'in bu paylaşımını ve CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun benzer bir paylaşımını "eleştiri ve mizah sınırlarını aşarak Cumhurbaşkanı'nın şeref ve saygınlığına saldırı" olarak değerlendiriyor.

İkinci iddianamede ise Şeker'in geçmişteki iktidar eleştirilerini içeren altı sosyal medya paylaşımı suç unsuru olarak gösteriliyor. Bu paylaşımlar, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından incelendi. Savcılık, bu paylaşımları "devletin siyasal iktidar yapısına karşı işlenmiş suç" olarak nitelendiriyor ve Şeker'in "zincirleme suç" işlediğini iddia ediyor.

"Tayyipler Âlemi" karikatürü ile ilgili dava 18 Kasım'da Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek, diğer paylaşımlar ise Asliye Ceza Mahkemesi'nde, daha sonra açıklanacak tarihlerde görülecek.

 

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'