Gündem

İki yaşındaki Sıla'nın istismar soruşturmasında yeni itiraflar!

Sıla bebeğin vücudunda bulunan diş izlerinin kime ait olduğunun belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istendi

10 Ekim 2024 14:32

T24 Haber Merkezi

Tekirdağ'da şiddet ve istismar mağduru olan 2 yaşındaki Sıla bebek, bir ay süren yaşam mücadelesini kaybetti. Soruşturmada ortaya çıkan yeni detaylara göre, komşu çocuğu keşif için götürüldüğü evde Sıla'ya uyguladığı şiddeti itiraf etti. Sıla bebeğin vücudunda bulunan diş izlerinin kime ait olduğunun belirlenmesi için incelemeler devam ediyor. 

Çocuklar gözetimsiz bırakıldı

Kayseri'de yaşayan 25 yaşındaki Bakiye Yeniçeri, eşini terk ederek 5 ve 2 yaşlarındaki iki kızıyla Tekirdağ'da yaşayan eski arkadaşı 57 yaşındaki Sanlı Ö.'nün yanına yerleşti. Gündüzleri dışarı çıkan Yeniçeri, çocuklarını karşı komşusunun evinde bıraktı. Bu evde yaşlı bir kadın ve 32 yaşındaki oğlu Kani A. ile anneleriyle yaşamayan 13, 9 ve 8 yaşlarındaki üç çocuk bulunuyordu. Bakiye Yeniçeri, iki küçük kızını bu çocuklara emanet ediyordu.

TIKLAYIN - Tekirdağ Baro Başkanı'ndan Sıla bebekle ilgili açıklama: Bebeğimizin hukukunun korunması için mücadele edeceğiz

Kanıtları gizlemeye çalıştı

Yeniçeri'nin ifadesine göre, 5 Eylül'de çocuklarını yine komşu çocuklarına bıraktı. Eve getirdikten sonra Sıla'yı yıkamak için banyoya götürdüğünde bebek bezinde kan fark etti. Olayı örtbas etmek için bebek bezini başka bir mahalledeki çöp konteynerine attığını söyledi. Bu durumu birlikte yaşadığı Sanlı Ö.'ye anlattı ancak ikisi de yetkililere bildirmedi. Buna rağmen, bebeğini aynı eve bırakmaya devam etti.

Şüphelilerin itirafları ortaya çıktı

Soruşturma kapsamında, 13 yaşındaki K.A. ve G.A. ifadelerinde Sıla'ya şiddet uyguladıklarını itiraf ettiler. K.A., Sıla bebeği sopayla dövdüğünü ve başını buzdolabına vurduğunu anlattı. Olayın gerçekleştiği evde yapılan keşifte, K.A.'nın çelişkili ifadeleri üzerine şiddet uyguladığını kabul ettiği belirtildi.

TIKLAYIN - Diyanet Başkanı Erbaş'tan, Narin cinayeti ve Sıla bebek çıkışı: Ölümse ölüm, idamsa idam

Şiddetin detayları ortaya çıktı

Sıla bebeğin vücudunda bulunan diş izlerinin kime ait olduğunun belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istendi. Şüphelilerin tamamının çene yapıları incelenerek izlerle karşılaştırma yapılıyor. Bu nedenle, olayla ilgisi olabilecek kişiler tutuklandı ve telefonları incelemeye alındı.

Yeni bir soruşturma başlatıldı

Sanlı Ö.'nün cep telefonunda başka çocuklara ait uygunsuz görüntüler bulunması üzerine, hakkında ayrı bir soruşturma başlatıldı. Sıla bebeğin ölümüne ilişkin soruşturmanın yanı sıra, bu suçlamayla da yargılanacak.

TIKLAYIN - Beyin kanaması geçiren ve cinsel istismara uğradığı ortaya çıkan Sıla bebek olayında korkunç anne detayı!

Çocukların hepsi devlet korumasına alındı

Sıla'nın detaylı otopsi raporu için alınan örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildi. Rapora göre iddianamenin tamamlanacağı ve soruşturmanın seyrinin belirleneceği kaydedildi. Yaşanan olayın ardından, evdeki 8 ve 9 yaşındaki iki çocuk ile Sıla'nın 5 yaşındaki ablası devlet korumasına alındı.




"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'