Gündem

İkbal ve Ayşenur'u katleden Semih Çelik kimdir?

07 Ekim 2024 09:23

T24 Haber Merkezi

İstanbul 'da İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i yarım saat arayla vahşice öldürdükten sonra intihar eden 19 yaşındaki Semih Çelik'in psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle son bir yılda 5 kez hastaneye gittiği ortaya çıktı.

Semih Çelik hakkında iki kez kayıp başvurusu yapıldığı ve bir kez de intihara teşebbüsten kaydının olduğu belirlenirken, baba Adem Çelik, polise verdiği ifadede, oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu ve daha önce rahatsızlığıyla ilgili hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Semih Çelik kimdir?

Yapılan araştırmalarda 19 yaşında ve "kasap" olduğu öğrenilen Semih Çelik'in 3 suç kaydı ortaya çıktı. Ayrıca psikolojik sorunlar yaşadığı belirlendi. Çelik'in farklı hastanelerde 5 adet kaydı olduğu da ortaya çıktı.

Çelik’in evinde arama yapan ekipler, içinde kara kalemle çizilmiş parçalanmış insan figürleri olan bir defter buldu.

TIKLAYIN - İstanbul Fatih'teki kadın cinayetlerinde yeni detaylar: İşleyeceği cinayetin resmini önceden çizmiş

Nasıl taburcu edildi?

Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Eyüp Ruh Sağlığı Merkezi ve Cerrahpaşa Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi gören katil Semih Çelik’in ağır psikolojik sorunları olduğu iddia ediliyor. 5 kez tedavi gören Çelik’in nasıl taburcu edildiğine ilişkin Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

TIKLAYIN - Yarım saat arayla iki kadını katleden Semih Çelik'in hastane kayıtları ortaya çıktı: İntihara kalkışmış

Mahalle sakinleri konuştu

Semih Çelik'in mahalle sakinleri dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Önceden Fatih'te oturan, 2018 yılında Eyüpsultan'da çıkmaz sokaktaki 5 katlı bir evin 2. katına taşınan Çelik'in Fatih'teki bağlarını hiç koparmadığı ve vaktini eski yaşadığı yerde geçirdiği öğrenildi.

TIKLAYIN - İkbal ve Ayşenur'u vahşice katleden Semih Çelik, o gün mahalle esnafına "Üstüm nasıl olmuş, iyi mi?” diye sormuş

TIKLAYIN - Babası, Semih Çelik'i ve olay günü yaşananları anlattı: "Ayşenur burada, sakın eve gelme"

Mezarda adı yazılmadı

Eyüpsultan ve Fatih'te Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner’i öldürdükten sonra Edirnekapı'da surlardan atlayarak intihar eden Çelik için Kilyos Mezarlığı'nda, ailesinden 3 kişinin katılımıyla cenaze namazı kılındığı öğrenildi.

Mezarda Semih Çelik'in isminin yazılı olmadığı görüldü.

TIKLAYIN - İki kadını katleden Semih Çelik defnedildi, mezara adı yazılmadı