Gündem

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, 'dosya kaçırılıyor' iddialarına yanıt verdi

Uysal, İmamoğlu'nun iddialarını 'Seçim itirazlarıyla ilgili olarak kamuoyu oluşturma çabası' olarak niteledi

03 Nisan 2019 03:13

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini önde tamamlayan CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun "son 2 gündür İBB'de dosya kaçıranlar ve odalarını toplayanlar olduğuna dair ihbarlar aldıkları” yönündeki açıklamasına yanıt verdi.  Uysal, “Siz buradan dosya kaçırdınız” çok ağır bir suçlama. Fiilen de imkanı yok. Seçim kurullarına yapılan itirazlarla ilgili olarak kamuoyu oluşturmak adına böyle açıklamalar yapılmamalı" dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun Anıtkabir Özel Defteri’ni ‘İBB Başkanı’ sıfatıyla imzalamasına tepki gösteren Uysal “Devir teslim yapılmadan, böyle bir unvanı kullanmış olması yakışmadı” yorumunda bulundu.

Uysal “Vatandaşımız rahat olsun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan hiçbir hizmette bir eksiklik olmayacak. Devir teslim olana kadar sorumluluk bizim omuzumuzda” açıklamasında bulundu.

CNN Türk’e konuk olan Uysal’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Devir teslim yapılmadan, böyle bir unvanı kullanmış olması yakışmadı. Büyükşehir'de bazı dosyaların kaçırıldığı gibi bir iddia da bulundu.

Hukukçuyum 19 sene avukatlık yaptım. Birçok konuda dijital imzaya geçtik. Dosya kaçırmak bu çağda bu tarihte kavram olarak yok.

Veriler hepsi orada duruyor. Evrak kaçırmanın cezası daha ağır. Bu açıklama şık olmadı. Kendisi mazbatayı alıp da Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturursa oradaki arkadaşlarla nasıl beraber çalışacak?

117 ülkeden daha büyük bütçesi var İstanbul Büyükşehir Beldiyesi'nin. Mevcut personelle devam edip etmeme kararı verilir. Ama suçlayarak gelmesi çok ağır. Ve fiilen imkanı olmayan bir suçlama.

''Dosya kaçırmak mümkün değil''

YSK'ya yapılan itirazlardan kamuoyu oluşturmak adına kurumları yıpratmamak gerekiyor diye düşünüyorum.

Bu kurumları yıpratarak, kurumlara zarar veriyor, halka hizmete zarar veriyor. CHP Sancaktepe ilçesinde itiraz etti. Hukuken bir hak var. Seçim süreci, seçim kanunu bir hak. YSK bir karar veriyor, bu nihai karar oluyor. Mazbatasını veriyor. Alıyor göreve başlıyor. Ya da vermiyor, seçimi iptal ettim diyor. Geçmişte bunlar yaşandı.

Şu an tarihte ilk herhalde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iki başkanı var.  1 haftadır bunu süreci. 1 haftalık süreç içinde dijital imza diye bir şeye geçti devlet. Fiilen dosya kaçırmak mümkün değil. Dünyaya örnek olan bir kuruluş bizim belediyemiz.

23 bin fark var. 290 bin geçersiz oy pusulası var. YSK'nın açıkladığı rakam. Böyle bir şey de 30 bin sandığın olduğu bir yerde tekrar incelendiği zaman sonuç değişebilir mi? Değişebilir. Her parti haklı olarak kendi hakkını savunacak.

Onlar mazbatayı bekliyor, ben de mazbatayı alıp geleni bekliyorum.

''Hiçbir hizmette bir eksiklik olmayacak''

Ben insanlara şöyle diyorum: En nihayetinde gelen insanlar sizinle çalışabilir, çalışmayabilir. Bu süreç içinde idareciler buna zaten alışkın. 

Türkiye'de kurumsal yapısı en iyi oturmuş, en iyi işleyen yerlerden biri İstanbul Büyükşehir Belediyesi.

Su, arıtma, altyapı bir marka olmuş belediye. Her kim gelir ise, o sistemi yürütebilecek bir yapı var.

Her kim gelirse burada sistemi oturmuş rahat işleyen bir büyükşehir belediyesi var.

30 bin sandıktan bahsediyoruz. Vatandaş 4 ayrı oy verdi. Muhtarlık, Meclis üyeleri ilçe başkanları ve büyükşehir için. Büyükşehir meclis üyeliğinde vatandaş AK Parti'ye verdi. Belediye başkanlığında başa baş bir yarış. Ekrem İmamoğlu 29 binden aşağı düşüyor hatalar düzeltildikçe.

Vatandaşımız rahat olsun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan hiçbir hizmette bir eksiklik olmayacak. Devir teslim olana kadar sorumluluk bizim omuzumuzda.