Dünya

Hizbullah lideri Nasrallah'ın ölümünün ardından İran'da 5 günlük yas ilan edildi: Kanı yerde kalmayacak

29 Eylül 2024 07:19

T24 Dış Haberler

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Lübnan'da İsrail'in düzenlediği hava saldırısında öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümünün "intikamsız kalmayacağını" söyledi.

İran'da 5 günlük yas ilan edilirken Hamaney Nasrallah'ı "devam edecek bir yol ve düşünce okulu" olarak niteledi.

İran medyası, İsrail'in Cuma günü Beyrut'ta düzenlediği saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan bir generalin de öldürüldüğünü bildirdi. 

İsrail ordusu, Nasrallah'ın "ellerinde binlerce insanın kanı olduğunu" ve "daha yakın saldırıları yönettiği esnada" kendisini hedef aldıklarını açıkladı. 

Nasrallah'ın ölümünün ardından yüksek güvenlikli bir bölgeye götürülen Hamaney, “Sı̇yonı̇st rejı̇mı̇n ı̇ktı̇dardakı̇ terör çetesı̇, Gazze'de bı̇r yıl boyunca sürdürdüklerı̇ canı̇ce savaştan ders almadı. Bu bölgenin kaderini başta Hizbullah olmak üzere direniş güçleri belirleyecek. Tüm Müslümanların görevi, ellerindeki tüm imkanlarla Lübnan halkının ve onurlu Hizbullah’ın yanında yer almak ve gaspçı, baskıcı ve zalim rejime karşı onlara yardımcı olmaktır. Nasrallah'ın kanı yerde kalmayacaktır" diye konuştu. 

 


 

Şehzadenin Yüzyılı | İlber Ortaylı, Ertuğrul Osman'ı anlattı: Türk hanedanı kadar memleketine ihanet etmeyen, Cumhuriyet'e sadık insanlar yok