Gündem

Hasta annesiyle yaşam mücadelesi veren engelli vatandaş: Ya hastalıktan ya açlıktan ya da bakımsızlıktan öleceğiz

25 Eylül 2024 11:29

T24 Haber Merkezi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 90 yaşındaki hasta annesi ile birlikte yaşayan fiziksel engelli Bekir Çikioğlu, "Anneme bakan yok, bana bakan yok. Kirayı nasıl ödeyeceğiz onu bilmiyorum. Kiramızın günü geldi. Açlıktan öleceğiz böyle giderse. Ya hastalıktan öleceğiz ya açlıktan öleceğiz ya bakımsızlıktan öleceğiz" dedi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Pazar Mahallesi'nde oturan fiziksel engelli Bekir Çikioğlu, 90 yaşındaki birçok hastalığı olan annesi Teslime Çikioğlu ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Yaşadığı zorluğu "Ya hastalıktan ya açlıktan ya da bakımsızlıktan öleceğiz" sözleriyle ifade eden Çikioğlu, yaşadıkları sorunları şöyle anlattı:

"Evimizde et, süt, yiyecek hiçbir şeyimiz yok"

"Romatizma hastasıyım. Küçük yaşta başlayan romatizma her geçen gün ilerliyor. Yürümekte zorluk çekiyorum. Anneme bakmaya çalışıyorum, bakamıyorum. Annem alzheimer hastası, kalp hastası, astım hastası. Benim bir maaşım var engelle 3 bin 300 lira. Annemin maaşı var ama onun nereye gittiğini bilmiyoruz. Bize hiçbir faydası olmuyor. Evimiz kira, 25 bin lira kira istiyorlar. Peşin istiyorlar onu da. Günü geldi bu ay. Ne edeceğiz, ne yapacağız bunu bilemiyoruz. 3 bin 300 lira ile ne yapayım? Benim ilaçlarım da var, ilaçların yüzdeliklerini veriyorum. Evimizde et, süt, yiyecek hiçbir şeyimiz yok. Evimize herhangi bir temizlik ihtiyacını alamıyoruz. Bir şey karşılayamıyoruz. Bize bakan yok. Anneme bakan yok, bana bakan yok. Kirayı nasıl ödeyeceğiz onu bilmiyorum. Kiramızın günü geldi. Açlıktan öleceğiz böyle giderse. Ya hastalıktan öleceğiz ya açlıktan öleceğiz ya bakımsızlıktan öleceğiz. Bize çok bayağı bir yardım etmelerini istiyorum. Bakıcı lazım, bezlerini alamıyorum. Yaşlı bezlerini alamıyorum. Her şeye ihtiyacımız var ama hiçbirini alamıyoruz, karşılayamıyoruz. Yürüyemiyorum bir taraftan. Değneklerim kırıldı bir taraftan, değnek alacak bir param yok. Ne yapacağız bilmiyorum." (ANKA)

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?