Gündem

Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı: 185 yolcu ve 7 mürettebat tahliye edildi

20 Eylül 2024 14:40

Ankara-Yüksekova seferi yapan AJet Havayolları’na ait yolcu uçağı, Yüksekova Havalimanı’na inişinin ardından yoğun yağış nedeniyle pistten çıkarak çamura saplandı. Olayın ardından 185 yolcu ve 7 mürettebat, ekipler tarafından tahliye edildi.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, "Esenboğa Havalimanı’ndan saat 11.20’de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkâri Yüksekova Havaalanı’na saat 13.15’te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımızın sağlık durumu iyi. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Bakan Uraloğlu: Olumsuz bir durum tespit edilmemiştir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaşanan olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

"Bugün Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı’na sefer yapan AJET'e ait VF 4316 sefer sayılı uçak 13:18’de iniş esnasında pistten çıkmış; uçağın ön dikme kısmı toprak alana girmiştir. 185 yolcu ve 7 mürettebatımız uçaktan sorunsuz şekilde tahliye edilirken; olumsuz bir durum tespit edilmemiştir."

Hakkari Valisi'nden açıklama

Hakkari Valisi Ali Çelik, olayın yağış ve rüzgardan kaynaklandığını söyledi. Uçakta 180 yolcunun bulunduğunu ve güvenli şekilde tahliyelerinin yapıldığını belirten Vali Çelik, "Yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle yolcu uçağı pisten çıkarak, ön tekeri yaklaşık 5 metre pistin dışına çıkmıştır. Olayda herhangi bir yaralanma olmamıştır. Uçakta da herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Olayın teknik boyutu ile ilgili de firma yetkilileri bir açıklama yapacaktır" dedi.