Spor

Hakan Çalhanoğlu'ndan Montella'ya övgü ve transfer sözleri

18 Ekim 2024 09:59

İtalya Serie A'da Inter forması giyen Hakan Çalhanoğlu, A Milli Takım'ın gelecekte çok daha iyi işler başaracağını ve EURO 2024'ün bir kırılma noktası olduğunu söyledi. Milli futbolcu transfer durumuna ilişkin, "Futbol hayatım nerede, hangi ülkede biter bilemiyorum ama hedefim kariyerimi en güzel şekilde noktalamak." ifadelerini kullandı. Çalhanoğlu, teknik direktör Montella'yla ilgili de övgü dolu sözler kullandı.

Hakan Çalhanoğlu, Milliyet gazetesine verdiği röportajda kariyeri ve A Milli Takım'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

"En önemli dönüm noktalarından biriydi"

 Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avurpa Futbol Şampiyonası'yla ilgili tecrübeli futbolcu, "Almanya’daki 2024 Avrupa Şampiyonası sırasında yaşadığımız 45 günlük kamp süreci bana göre takımımız için en önemli dönüm noktalarından birisiydi. Kenetlendik ve aile olduk. Bu kampta aramızdaki dostluk bağı, kardeşlik bağına dönüştü. Gerek ortaya koyduğumuz oyun anlamında gerekse ikili ilişkilerimizde bu bağ güçlenmeye devam ediyor. Biz takım olarak birbirimizin açığını aramak yerine birbirimize ne katabiliriz, aramıza yeni katılan genç arkadaşlarımıza ne gibi faydalar sağlayabiliriz bunun üzerine yoğunlaşıyoruz. Biz büyük bir aile gibi birbirimize destek olarak gelişmeye, başarmaya odaklanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Herkesi yakından tanıyor"

Vincenzo Montella'nın oyuncularla kurduğu iyi iletişime dikkat çeken Hakan Çalhanoğlu, "Teknik direktörümüz Vincenzo Montella’yı artık herkes yakından tanıyor. Hocamız ve bizim birbirimizi anlamamızı sağlayan en önemli unsur, ay-yıldızımızı nasıl daha iyi yerlere getirebiliriz düşüncesidir. Montella gerek saha içinde gerek saha dışında yaptığı davranışlarla sıcakkanlı, iletişimi kuvvetli, nerede, ne zaman, nasıl konuşacağını, futbolcusunu nasıl motive edeceğini çok iyi bilen bir hoca." açıklamasında bulundu.

"Oyuncu çeşitliliği çok fazla"

Milli takıma ilişkin Hakan Çalhanoğlu sözlerine şöyle devam etti, "Takımımızın oyuncu çeşitliliği çok fazla. Hocamız bu çeşitliliği nasıl daha da artırabileceğini düşünerek hareket ediyor. Ama şunu da unutmamak gerekiyor ki, futbol taktiksel bir oyundur. Oynadığımız her rakibe göre farklı oyun, farklı taktikler geliştirerek antremanlarımızı yaparız. Bana göre hocamız ve ekibi bu takımı en çok sistemsel anlamda değiştirip, geliştirmiştir. Bizim sistemimizde, oynayan veya oynamayan herkes ne yapacağını ve görevinin ne olduğunu biliyor."

Transfer yanıtı 

Hakan Çalhanoğlu "Türkiye'ye dönecek misin?" sorusuna, "Kişisel olarak futbolda her daim ileriye gitmeyi, iyi olmayı hedefledim. Futbol hayatım nerede, hangi ülkede biter bilemiyorum ama hedefim kariyerimi en güzel şekilde noktalamak. Dilerim bu düşüncem gerçekleşir." yanıtını verdi.

Hakan Çalhanoğlu'nun kariyeri 

Futbol kariyerine Almanya'da başlayan Hakan Çalhanoğlu burada PSV Mannheim, Mannheim, Karlsruhe, Hamburg ve Bayer Leverkusen formalarını giydi. 2017/18 sezonunda Milan'a imza atan deneyimli futbolcu, 2021 yazından Inter'le anlaştı. Kariyeri boyunca 571 maça çıkan Hakan Çalhanoğlu bu karşılaşmalarda 123 gol ve 125 asist kaydetti.

TIKLAYIN - Mourinho'dan En Nesyri ve Dzeko kararı!

TIKLAYIN - İspanyol basını duyurdu; İsmail Yüksek'e 3 Avrupa devinden yakın takip!

TIKLAYIN - Galatasaray'da 4 isme yeni sözleşme!

TIKLAYIN - Eski Galatasaraylı Suat Kaya: Torreira'dan daha iyiydim; şu anki kadro, UEFA kazanan takımın kalesine gelemez

TIKLAYIN - Mourinho'dan Samsunspor maçı 11'inde 5 değişiklik