Gündem

Hakan Ayık: Komançero çetesinin yakalanan lideri suç ortaklarını nasıl yanlışlıkla ele verdi?

03 Kasım 2023 11:27

İçişleri Bakanlığı, Avustralya’da uyuşturucu kaçakçılığı iddiasıyla aranan, Komançero organize suç örgütünün kaçak lideri Hakan Ayık ve diğer 36 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Uluslararası organize suç çetesi ABD ve Yeni Zelanda makamları tarafından da soruşturuluyordu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’daki operasyonlarda silahlı motosiklet çetesi Komançero’nun hedef alındığını söyledi. Çetenin küresel düzeyde uyuşturucu kaçakçılığı, ölüme sebebiyet verme, yağma ve kara para aklama suçlarını işlediği iddia ediliyor.

Avustralya’da “Facebook gangsteri” adıyla da bilinen Ayık, 10 yıldan uzun süredir “büyük miktarlarda uyuşturucu tedariki” suçlamasıyla, Avustralya‘nın New South Wales eyaletinin en çok arananlar listesineydi.

Amerikan Soruşturma Bürosu FBI daha sonra soyadını “Reis” diye değiştirdiği belirtilen Ayık’ın, FBI’ın yönettiği bir telefon uygulamasını kullanarak ve hatta organize suç örgütlerine pazarlayarak, iki yıl önce istemeden yüzlerce zanlının yakalanmasına yardımcı olduğunu söylüyordu.