İstanbul'da, bir özel bankanın 33 müşterisinin hesaplarına yetkisiz erişim sağlanarak toplamda 5 milyon 416 bin TL çalındığı ortaya çıktı. Gece saatlerinde gerçekleştirilen bu operasyonda, çalınan paraların nakit olarak çekildiği ve ardından kripto borsaları ile 14 farklı banka hesabına dağıtıldığı belirlendi.
Siber Suçlarla Mücadele'den yoğun operasyon
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ihbar üzerine başlattığı soruşturma kapsamında, şüphelilerin paraları banka şubelerinden ve ATM’lerden çektiğini ve sonrasında çeşitli kripto borsası hesaplarına aktardığını tespit etti. Soruşturma sürecinde yapılan finansal analizler ve banka kamera kayıtlarının incelenmesi büyük rol oynadı.
17 ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı
Yapılan detaylı çalışmalar sonucunda, İstanbul merkezli olmak üzere toplam 17 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Hürriyet'in haberine göre, operasyonlarda 27 şüpheli gözaltına alınırken, bu kişilerden 10'unun daha önce cezaevinde olduğu ortaya çıktı.
24 şüpheli tutuklandı
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 24'ü tutuklandı. Olayla ilgili olarak ele geçirilen dijital materyaller ve suçla ilgili belgeler, soruşturmanın derinleştirilmesine katkı sağladı. Yetkililer, benzer suçların önlenmesi için gerekli tedbirlerin artırılacağını ve bu tür suçlara karşı mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.
Günün öne çıkan haberleri...TIKLAYIN - Erdoğan: Yenilenmiş, soluklanmış ve güç toplamış olarak artık yeni bir döneme bismillah diyoruz TIKLAYIN - AKP'de büyük kongresi günü | Parti yönetimi değişiyor, yeni vizyon açıklanacak TIKLAYIN - Kulis: Üç milletvekili AKP’ye geçiyor TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: Aman Allah'ım, kocam bu çıplak fotoğrafımı görürse benı̇ öldürür! |