Gündem

Hablemitoğlu suikasti dosyasında 9 gözaltı kararı: Eski MAK Komutanı Levent Göktaş’a ulaşılamadı

08 Haziran 2022 13:44
Asuman Aranca

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilmesine ilişkin soruşturmada ikinci operasyon gerçekleştirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) MAK komutanlığı yapan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş ile eski ÖKK’da İstihbarat Şube Müdürlüğü yapan emekli Binbaşı Fikret Emek’in de bulunduğu 9 şüpheli hakkında gözaltı karar verdi. Şüphelilerden 7'sigözaltına alınırken, daha önce Ergenekon davasında 5 yıl tutuklu kalan Göktaş’a ise ulaşılamadığı öğrenildi. Göktaş’ın İstanbul’da bir toplantıda olduğu ve cep telefonunun da kapalı olduğu; Tan Dervişoğlu'nun da yurt dışında olduğu belirtiliyor.

9 isim hakkında gözaltı kararı

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Suikastın en önemli faillerinden olan eski Özel Harekatçı Gökhan Nuri Bozkır’ın MİT tarafından gerçekleştirilen özel bir operasyonla Ukrayna’da yakalanarak Türkiye’ye getirilip tutuklanmasının ardından savcılık ikinci kez operasyon düğmesine bastı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, 7’si eski Özel Kuvvetçi 2’si sivil hakkında gözaltı kararı verildi, 7 kişiye operasyon düzenlendi.

Göktaş’ın cep telefonu kapandı

Hakkında gözaltı kararı verilen isimlerden 8’i yakalanırken Levent Göktaş’a henüz ulaşılamadığı öğrenildi. Göktaş’ın cep telefonunun kapalı olduğu ifade ediliyor. Gözaltına alınan isimlerin ise eski Özel Kuvvetçiler Tarkan Mumcuoğlu, Tan Dervişoğlu, Fikret Emek, Altan Bora, Bülent Kutsal, Kamil Metin ile sivil oldukları öğrenilen Memiş Aytekin ve Osman Tuncer olduğu belirtildi.

TIKLAYIN | Hablemitoğlu cinayeti tutuklusu eski özel kuvvetçi Bozkır: Görevi rütbeli biri verdi, keşif yaptım, tetikçiyi götürdüm!

TIKLAYIN |  Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında gözaltı süresi biten 3 kişiden 2'si tutuklandı, 1'i adli kontrolle serbest bırakıldı

TIKLAYIN |  Hablemitoğlu suikastında ilk operasyon: 6 kişi gözaltında