Gündem

HaberTürk yazarı Sarıkaya: Üst bürokrasinin görevdeki son yılı, belki de bundan dolayı muhalefet bir süredir ciddi hazırlık içinde

23 Haziran 2022 11:35

HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, üst bürokrasinin görevdeki son yılı olduğuna dikkat çekerek, "Belki de bundan dolayı muhalefet bir süredir ciddi hazırlık içinde" değerlendirmesini yaptı. 

Sarıkaya yazısında, "Seçilen Cumhurbaşkanı’nın yeni atama yapana kadar da görevini vekaleten yürüten duruma düşecek. Buna neden de yeni sisteme geçilmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı imzasıyla yayınlanan Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Üç Numaralı Kararname… Belki de bundan dolayı muhalefet bir süredir ciddi hazırlık içinde… Bir göreve liyakat ile gelen bürokratların görevlerine devam etmesi hedeflenirken, siyasi amaçla gelenlerin yerine yapılacak atamanın modeli üzerinde duruluyor. Aktarıldığına göre Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’nun dört gün önce dile getirdiği 'yönetim ittifakı' söyleminin gerisinde de bu durum yatıyormuş." ifadesini kullandı.

Sarıkaya şunları kaydetti:

"Bir süre önce Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası, Hazine TUİK gibi kurumlara gelecek isimlerin önceden belirlenip kamuoyuna isimlerinin açıklanmasına yönelik sözlerinin de bu kapsamda söylendiğine vurgu yaptı. 'Bir strateji ve planlama içinde Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarının görev alanları da tayin edilir, bir ekiple sahaya çıkılır' dedi. Bu açıklamanın da seçim kararı ile birlikte olması gerektiğini de söyledi. Anlaşılan o ki altyapısı uzun süredir yürütülüyor. Kamuoyunda bir fayda sağlar mı, yoksa partilerin içinde 'biz niye o kadroyu alamadık, bizim ismimiz bu alanda daha iyiydi' tartışması çıkarır mı bunu zaman gösterecek."